Koncert

Jazz Generációk: Deseő Csaba, Antal Tibor, Ferencz Péter

Deseő Csaba előadó
Ferencz Péter előadó
Bordás József előadó
Balogh Zoltán előadó
Online nézhető ONLINE
2021. február 13. (szombat) 20:00 - 23:59
Ingyenes

Az év második Jazz-Generációk előadásán a jazz-hegedűsök lesznek a középpontban. A magyarországi jazz kialakulásának egyik ikonikus személyiségével, Deseő Csabával beszélgetnek és múltidéznek, majd egykori tanítványával Antal Tiborral a műfaj sokrétű stílusaiból adnak elő kompozíciókat. Végezetül a legfiatalabb generáció képviseletében a nemzetközi sikereket elérő Peet Project vezetője Ferencz Péter lesz Bordás József vendége az online előadásban.
A Jazz-Generációk előadás célja emléket állítani hazánk kiemelkedő jazz-alapító művészeinek, és színpadra állítani a kor ikonikus művészeit, a középgeneráció aktív jazz zenészeit és a most tanuló új generációt. Az interaktív előadás, háttérben vetítéssel, kortörténeti áttekintéssel mutatja be a műfaj hazai alapítóit és annak zenei utódjait. Az előadás művészeti vezetője, projectgazdája, Bordás József a Magyar Jazz Szövetség alelnöke. A havonta jelentkező előadássorozat helyszíne a Budapest Jazz Club. Az előadást a Magyar Jazz Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítják meg.


Deseő Csaba (hegedű), Antal Tibor (hegedű), Ferencz Péter (hegedű), Bordás József (dob), Balogh Zoltán (zongora), Horváth Plútó József (basszusgitár)