Koncert

Jazz-tehetségbörze - Fekecs Ákos Project

Müpa (Előcsarnok, Átrium)
2020. február 07. (péntek) 16:30
Ingyenes

Helyszín:

Müpa (Előcsarnok, Átrium)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Megújul, mégis a régi marad a Jazz Showcase délutáni tehetségbörzéje, amely a tizenharmadik lesz már a sorban. Február 7. és 9. között ismét kilenc fiatal zenekar mutatkozik be a Müpa két hangulatos színpadán, a Zászlótérben és az Átriumban, hogy az illusztris személyekből álló nemzetközi zsűri kiválassza közülük a legizgalmasabb, leginkább figyelemre méltó csapatot, akik újabb megmutatkozási lehetőségeket nyernek majd határainkon innen és túl.


A börze azonban már mindennap 15 órakor elstartol, mert a megszokott koncertek előtt újdonságként egy közkedvelt médiaszemélyiség beszélget majd a zenekarok tagjaival, hogy a jelenlévők ne csak a Müpa nyomtatott műsorismertetőjéből kaphassanak képet az ifjú muzsikusokról, hanem a művészek saját szavaikkal is elmesélhessék, mi késztette őket arra, hogy a nem mindennapinak mondható jazz-zenészi pályán induljanak el. A beszéd azonban nem megy a zene rovására: minden zenekar egyórás koncertet ad. Ismét lesz köztük az elektronikus hangzásokkal kísérletező, olykor határokat feszegető együttes, köztük a SHINTERZ. vagy a Fekecs Ákos Project, a hagyományos stílusirányzatokat modern megoldásokkal saját képükre formáló instrumentális csapat, mint a Rodek Balázs Trió, a Sebestyén Patrik Sextet és a Szalóky Group, és lesznek köztük az énekhangot előtérbe állító, a legkülönbözőbb utakat választó formációk is: a Perpetuum, a Hász Eszter Quintet, a Nagy-Babos Rebeka Quartet és a Bari Lacika Trió. A jazzkedvelő közönségnek nem csak azért érdemes ellátogatnia a hétvégi fellépésekre, mert ingyenes előadásokon kaphat képet a hazai jazzszíntér jövőjéről, hanem mert maga is szavazhat a neki legjobban tetsző zenekarra.


A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség, a Zempléni Fesztivál és az ELTE Jazztanulmányi Kutatócsoport.


A Fekecs Ákos Project 2017 júliusában azzal a céllal alakult, hogy Ákos barátaival, zenésztársaival közösen megvalósítsa saját zenei elképzeléseit. Zenéjükben a lágy jazzharmóniáktól és világzenei elemektől a fúziós lüktetéseken és asszimetrikus ritmusokon át a modern elektronikus hangzásig minden megtalálható. Játékmódjuk a megkomponált anyagon túl energikus improvizációkban is megmutatkozik. 2018-ban a Fekecs Ákos Project megnyerte a nemzetközi Laureate World-Jazz Versenyt. Ákos 2011 óta dolgozik saját szerzeményein. Nagy sikerrel léptek fel a Jazz in the Park Festivalon, a Babel Sound Fesztiválon, a PulzArt Kortárs Összművészeti Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, valamint a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!