Koncert

Jazzbeavató a Modern Art Orchestrával

Bacsó Kristóf előadó
Cseke Gábor előadó
Csizi László előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2024. október 26. (szombat) 10:30 - 11:30
Ár: 3200 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Km.: Fekete-Kovács Kornél (trombita, műsorvezető), Bacsó Kristóf (szaxofon),Cseke Gábor (zongora), Barcza-Horváth József (nagybőgő), Csízi László (dob)


Szabadon fürdeni a zenében – ezt a mottót választotta Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője, aki 2019-ben hozta létre a zenekar ifjúsági közönségnek szóló programját. Az interaktív koncert keretében a zenekar kamarazenekari felállásban mutatja be ismeretterjesztő programját, amely a jazz muzsika jellegzetességein keresztül mutatja be a kreatív alkotás és a zenehallgatás örömét.


A MAO kreatív csapata zenés utazásra hívja az érdeklődő fiatalokat. Miben rejlik a muzsika nagyszerűsége? Mit jelent a zenei szabadság? Miért fontosak a korlátok? Miért kell, hogy hagyjuk a gyermekeket játszani, improvizálni, dallamot költeni? A műsor a klasszikus zene és a jazz muzsika határait feszegetve játékosan világít rá a műfajok közötti hasonlóságokra, párhuzamokra, kitérve természetesen a közöttük meghúzódó különbségekre is. A főként klasszikus jazz darabokból és azok átdolgozásaiból álló program a zene alapvetéseit, fogalmait és egyetemességét hangsúlyozza közérthetően és szórakoztatóan. A hallgatóság játékba ágyazott rendhagyó, kreatív, élményközpontú zenei előadáson oldja fel saját korlátait, felszínre hozva az alkotás élményét.