Koncert

Jókai téri esték: Simon Márton és iamyank

iamyank előadó
Jókai tér
2024. augusztus 09. (péntek) 18:00

Helyszín:

Jókai tér
1061 Budapest, VI. kerület

Simon Márton és iamyank hat éve járnak együtt rendszeresen fellépni mindig megújuló közös estjükkel, a szövegek, zörejek, zenék és jelenlét különleges, a „tervezett véletlenben” összeérő fúziójával. Hogy felolvasás-e ez élő zenével vagy koncert versekkel, slam poetry szövegek hangillusztrációkkal vagy storytelling aláfestéssel, ki-ki eldöntheti maga. 


Simon Márton költő, műfordító, slammer. Ezer éve mond színpadon szövegeket, és még annál is régebb óta publikál. Négy verseskötete jelent meg (Dalok a magasföldszintről, Polaroidok, Rókák esküvője, Éjszaka a konyhában veled akartam beszélgetni) a Jelenkor Kiadó gondozásában. A mostani fellépésekre már a következő, jelenleg készülő ötödik kötetének szövegeit hozza, amelyek között olyan instant klasszikusok is hallhatóak lesznek, mint a „Jézus és a dinoszauruszok” és a „Vajon hányan halnak meg egyébként évente az IKEÁban?”.


iamyank zeneszerző, producer munkáinak jellegzetessége elsősorban a semmibe révedő, pozitív melankóliába süppedő hangulat és a néhol barátságos, néhol hűvös zenei szövetek összességeként írható le. Az utóbbi években a klasszikus zenei hagyományok és konceptuális ambient felfogás közös nevezőit kutatja. Simon Mártonnal közös fellépéseik során bátrabb, határozottabb mozzanatokkal igyekszik önmaga és a kiszámíthatóság kontrasztjaként funkcionálni.
Eső esetén az Eötvös10 Művelődési Házban tartjuk meg a programot.