Koncert

Kekko Fornarelli Trio (IT), ZEEG

Kekko Fornarelli előadó
Dario Congedo előadó
ZEEG előadó
Trafó
2020. január 18. (szombat) 20:00
Ár: 2400 Ft, elővét: 1900 Ft

Helyszín:

Trafó
1094 Budapest, IX. kerület Liliom utca 41.

Kekko Fornarelli zongorista, zeneszerző és producer. Hat albummal a háta mögött a világ egyik elismert művésze. Egyedi stílusával arra törekszik, hogy zenéjét ne csupán hallgassuk, de figyeljünk is rá; történeteket mesél, érzéseket közvetít, elképzelt szituációkat jelenít meg. Zenéje a modern európai eszmék és a neoklasszicista líraiság finom kombinációja, amelyen átszűrődik a mediterrán életérzés és zenei hagyomány.


„Csak magamról mesélhetek, az én történetemről, az én kultúrámról, hazai tájaimról, hagyományaimról, színfoljtaimról, életemről. Ha elég őszinte vagyok, akkor talán híven tudom tolmácsolni másoknak” – nyilatkozta egy interjúban a budapesti koncert előtt.


Az elektronikus hangzással és a populárisabb műfajokkal is kísérlezető Fornarelli szándéka, hogy a zene egyetemes vízióját hozza létre, és eljuttassa a szélesebb közönséghez. Eric Vloeimans, Flavio Boltro, Rosario Giuliani, Francesco Bearzatti, Benjamin Henocq, Jerome Regard, Manhu Roche, Luca Bulgarelli – csupán néhány név azok közül, akikkel eddig játszott.


Fornarelli szólóban már járt Budapesten, klasszikus felállású alaptriójával azonban most mutatkozik be először, Federico Pecoraro (basszusgitár) és Dario Condego (dob) közreműködésével. Az elmúlt években óriási sikerrel turnéztak világszerte, több mint 50 országban.


A trafós koncert vendége a ZEEG együttes lesz: az Eichinger Tibor (gitár), Eged Márton (basszus) és Gavallér Csaba (dob) alkotta EEG trió Zrubka Zsombor vibrafonos csatlakozásával egészül ki.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!