Koncert

Kornel Mogyoro-Per Mathisen 5tet feat. Gotthard, Bulatkin, Zimring

Mogyoró Kornél előadó
Per Mathisen előadó
Mike Gotthard előadó
Daniel Bulatkin előadó
Utsi Zimring előadó
Budapest Jazz Club
2020. augusztus 08. (szombat) 20:30
Ár: 3800 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

Mogyoró Kornél (H, ütőhangszerek), Per "Bass Viking" Mathisen (N, basszusgitár), Mike Gotthard (H, gitár), Daniel Bulatkin (CZ, billentyűs hangszerek), Utsi Zimring (CZ, dob)


Per “The Bass Viking” Mathisen, legendás norvég basszusgitáros és Mogyoró Kornél ütőhangszeres - aki 4 alkalommal nyerte el a Magyarország legjobb ütőhangszerese címet- immáron négy éves közös zenei múltra tekinthet vissza. Ez a közös utazás a Per Mathisen’s Heavy Weather zenekarban kezdődött. A zenekar azóta is aktív, 2018-ban megjelent Gratitude Overload című lemezük a Weather Report és Joe Zawinul zeneisége előtt tiszteleg. Per és Kornél ezzel a formációval lépett fel először Magyarországon, a GetCloser Jazz Fesztiválon zajos sikert aratva, majd tavaly egy remek kritikákat kapott teltházas koncertet adtak a világsztár dobos Gary Novakkal, Nagy János billentyűssel és a nemzetközi jazz színtéren is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szupertehetséges Mike Gotthard gitárossal. Mostani koncertjükön ismét Mike Gottharddal, illetve két fantasztikus, élvonalbeli cseh jazz muzsikussal, Daniel Bulatkin billentyűssel és Utsi Zimring dobossal fogják garantáltan kiverni a biztosítékot a közönségnél. Másnap pedig innen indulnak együtt a neves romániai Garana Jazz Fesztiválra.
A koncerten elhangzó, virtuóz, lélegzetelállító szólókkal és hihetetlen érzékenységgel fűszerezett saját kompozíciók a jazz-rock műfaj szinte teljes skáláját átölelik.