Koncert

Kortárszenei dalműhely

Drahos Evelin előadó
Molnár Marcell előadó
Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
2022. szeptember 30. (péntek) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Km.: Ismét az Ötpacsirta Szalon vendége Drahos Evelin (ének), Molnár Marcell (zongora)


Vigh Kristóf: Dévai-dalok (Dévai Kamilla)
Gyöngyösi Levente: Két Csokonai-dal (Csokonai Vitéz Mihály)
Fekete Gyula: Lábnyomokból lábnyomokba (Karafiáth Orsolya)
Oláh Krisztián: Plasztika - Három dal (Szabó T. Anna)
Fehér György Miklós: Feledés (Weöres Sándor)
Beischer-Matyó Tamás: Csokoládé (Mechler Anna)
Fehér György Miklós: Savanyú krumplifőzelék (Tollas Tibor)
Bella Máté: Jojó effektus (Karafiáth Orsolya)


Ismét az Ötpacsirta Szalon vendége Drahos Evelin (ének) és Molnár Marcell (zongora) duója. Műsorukban Gyöngyösi Levente, Oláh Krisztián, Bella Máté és Beischer-Matyó Tamás ének-zongora apparátusra íródott műveiből mutatnak be néhányat, de elhangzanak művek Vigh Kristóf, Pál Tamás, Fekete Gyula és Fehér György Miklós tollából is.

Drahos Evelin zenei tanulmányait Komlón, Vácott, Győrött és Budapesten végezte. 2021-ben vehette át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oratórium és dalének szakirányú mesterdiplomáját. 2019 óta a Budapesti Operettszínházban énekel.


Molnár Marcell a budapesti Zeneakadémia zongora szakán Hargitai Imre és Szokolay Balázs növendéke volt. Erasmus ösztöndíjjal a 2017-2018-as tanévben a salzburgi Mozarteumban, Rohmann Imre osztályában tanult. 2019-ben diplomázott, majd 2020-ban zongoraművész-tanár oklevelet szerzett a Zeneakadémián. Jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium és a Zeneakadémia oktatója.


A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról a szervezők visszajelzést küldenek. Ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.


A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.