Koncert

MARGÓ ESZTRÁD: A 10. születésnap

Erdős Virág költő
Városmajori Szabadtéri Színpad
2021. június 12. (szombat) 20:30
Ár: 2900 Ft

Helyszín:

Városmajori Szabadtéri Színpad
1122 Budapest, XII. kerület Városmajor hrsz: 6835/17

Fellép: Dragomán György, Erdős Virág, Kardos-Horváth János, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szabó T. Anna és Totth Benedek


"2011-ben indítottuk el a Margó Irodalmi Fesztivált: a város különböző helyszíneire vittünk kortárs irodalmi programokat, belelapoztunk a városba. Az olvasás népszerűsítését, a kortárs magyar irodalom megismertetését és a szerzők bemutatását tartjuk a kezdetektől legfontosabb ügyünknek, és ebben ti az első pillanatoktól támogattok minket, partnerek vagytok: az első Margón párszázan voltunk, két éve, a járvány előtt már 12-13 000-en jöttetek el a programjainkra.


Egyszer vagyunk 10 évesek, ezért szeretnénk veletek ünnepelni! A Margót, a magyar irodalmat és titeket, akik minden évben, ha süt, ha esik, jöttök. A Margó ti is vagytok, köszönjük ezt nektek.


Hajas Tibor 1976-ban elkészítette Öndivatbemutató című kísérleti filmjét, amivel olyan sokszor viccelődtünk a programtervezés időszakában, hogy végül koncepcióvá emeltük:
író- és zenészbarátokat hívunk, hogy elbeszéljük, mi is történt itt és velünk ebben a 10 évben.


Ez az esztrád egyszeri és megismételhetetlen lesz, rendhagyó felolvasásokkal, zenével és slammel, azután pedig iszunk a medve bőrére."


A járványügyi szabályokat figyelembe véve, a nézők és a közreműködők biztonságát szem előtt tartva az eseményeken való részvételhez védettségi igazolvány szükséges, a maszkviselést pedig az aktuális hivatalos járványügyi rendelkezéseknek megfelelően szabályozzuk. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Az ülőhelyek száma korlátozott.