Koncert

Mesterek és tanítványok - a Virtuózok virtuózai Plácido Domingóval

Keller András előadó
Abouzahra Amira előadó
Abouzahra Mariam előadó
Gertler Teo előadó
Klenyán Csaba előadó
Balázs János előadó
Balogh Ádám előadó
Balogh Máté előadó
Plácido Domingo előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2024. május 23. (csütörtök) 19:30

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

hegedű
Keller András
Abouzahra Amira
Abouzahra Mariam
Teo Gertler
klarinét
Klenyán Csaba, Lugosi Dániel Ali
hárfa
Evelin Greblo, Valerij Greblo
zongora
Balázs János, Balogh Ádám, Balogh Máté
Vendég:
ének
Plácido Domingo


A Virtuózok tíz éve töretlen sikerrel működő, egyedülálló tehetségkutató és tehetséggondozó program. Ma már nemzetközileg is jegyzett és elismert televíziós műsor, amely a fiatal klasszikus zenészeket fedezi fel és támogatja. E misszió része, hogy a felfedezett fiatalok számára fellépési lehetőségeket biztosítanak a legjelentősebb hangversenytermekben. Ez alkalommal a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt állnak színpadra a fiatal muzsikusokkal.


A Virtuózok állandó küldetése a tehetségek felkutatása, segítése, a klasszikus zenetanulás és a magyar kultúra, valamint a zenei értékek népszerűsítése szerte a világban. Legfontosabb vállalása a tehetséges fiatalok számára hazai és nemzetközi képzési és fellépési lehetőségek biztosítása.
A Müpa-beli májusi gálakoncert szólistái között találjuk Keller András hegedűművészt, a Virtuózok zsűritagját, az ifjú hegedűs testvérpárt, Abouzahra Amirát és Mariamot, a Virtuózok győztesét és különdíjasát. A Virtuózok egy másik zsűritagja, Balázs János zongoraművész a televíziós tehetségkutató két új felfedezettjével, a tizenkét éves Balogh Ádámmal és tizenegy éves öccsével, Mátéval játszik együtt. Hallhatjuk Klenyán Csaba klarinétművész és tanítványa, a Virtuózok kétszeres győztese, Lugosi Dániel Ali játékát is. A szlovén hárfás testvérpár, a tizenegy éves Evelin és a kilenc éves Valerij Greblo és a Virtuózok V4+ különdíjasai, a tizenöt éves hegedűs, Teo Gertler pedig a Virtuózok V4+ 2023-as győztese. Az est sztárvendége Plácido Domingo.