Koncert

Mindig az a perc - a Modern Art Orchestra koncertje

Elmarad
Tompos Kátya előadó
Pataki Szilvia előadó
Pocsai Krisztina előadó
MOM Kulturális Központ - MOMKult
2020. november 11. (szerda) 19:00

Helyszín:

MOM Kulturális Központ - MOMKult
1123 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.

Vendégek: Tompos Kátya, Pataki Szilvia és Pocsai Kriszta


A Modern Art Orchestra műfaji határokon átívelő repertoárjával immáron tizennégy éve ad maradandó élményt a klasszikus-, jazz-, vagy épp népzene iránt érdeklődőknek egyaránt. A Zsidó Művészeti Napokon három fantasztikus énekesnő csatlakozik a Fekete-Kovács Kornél által vezetett, 18 férfi előadó alkotta csapathoz. Tompos Kátya, Pataki Szilvia és Pocsai Kriszta három stílusban, három nyelven adja elő, a kifejezetten az alkalomra összeállított repertoárt, amelyben többek között a jazztrombitas Miles Davisről is megemlékeznek majd.
A Modern Art Orchestra nemrég mutatta be az Ópiumkeringő című jazz-story estjét, melyben Karády Katalin elevenedik meg Pataki Szilvia és a MAO előadásában. Az előadásban Karády tizenhárom híres dala hangzik el, a zenekar művésze, Subicz Gábor átdolgozásában. A darabot Lengyel Ferenc írta és rendezte, a legendás énekesnő életének arról az időszakáról, amely a háborús üldöztetések közepette leginkább a túlélésről, a menekülésről, és a legnagyobb kétségekről szólt.
Pocsai Kriszta a jazz műfaj egyik legkiemelkedőbb énekesnője, számtalan hazai formációban felbukkanó tehetség. Otthonosan mozog a jazz muzsika szinte minden területén, legyen az soul, jazz-rock, vagy hagyományos jazz. A Modern Art Orchestra koncertjein rendszeresen szerepel a kiváló jazzénekesnő. Fantasztikus saját hangvételében kelti életre a jazztörténet olyan nagyságait, mint Ella Fitzgerald, Nancy Wilson vagy Shirley Horn.
Tompos Kátya színházi alakításai mellett énekesnőként is hatalmas sikereket ér el, saját lemezei és dalai nagyon népszerűek. A művésznő először lép színpadra a Modern Art Orchestrával, amikor dalai, még sohasem hallott hangszerelésekben szólalnak majd meg.