Koncert

Modern Art Orchestra

Kobuci Kert
2023. június 25. (vasárnap) 20:00
Ár: Early bird: 4500 Ft, Normál elővétel: 5000 Ft, A koncert napján: 5500 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

A Modern Art Orchestra nyári szezonnyitó koncertje a Kobuci Kertben.


A MAO 2005-ös alapítása óta hamar a magyarországi jazz-kultúra egyik fellegvárává vált. Alapítója és művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél azért választotta ezt a nevet, hogy a jazz világában állva a kortárs zenei törekvések felé nyisson, ezért tagjai a zenekarnak az eredetileg a klasszikus zenében otthonos muzsikusok is. A kortárs zenei műhelyként működő együttes példaértékű tevékenységet folytat, egész estés darabok, szvitek és kisebb darabok megrendelője és inspirációja azon zeneszerzőknek, akik közül a legtöbben a zenekar muzsikusai is egyben. Velük együttműködve óriási repertoárt építettek ki, ilyen módon a Modern Art Orchestra számára több tucat kompozíció született meg.
A zenekar kifejezetten a Kobuci Kertbe válogatott repertoárt hoz erre koncertre. A műfaji határokat maga mögött hagyó MAO-műhely zeneszerzői, Fekete-Kovács Kornél, Ávéd János, Bacsó Kristóf, Subicz Gábor, Cseke Gábor és Korb Attila darabjaiban a játékos és kísérletező, harmóniára törekvő hangszerelések találkoznak a hazai jazz legjobbjainak virtuóz előadásmódjával, ami feledhetetlen hangélményt ad a Kobuci Kert közönségének.
Az este vendége Harcsa Veronika lesz. A sokoldalú énekesnő zenei gondolkodásmódja nagyon közel áll a MAO muzsikusainak zenéjéhez, gyakran dolgozik a zenekarral. Vokálját versek ihlette MAO-darabokban hallhatja a közönség a Kobuciban. Egy ősbemutatóra is sor kerül, mert Fekete-Kovács Kornél kompozíciója, amelyet a Dob és Tánc című Weöres-vers ihletett, első alkalommal hangzik el nagyzenekarra hangszerelve Veronika közreműködésével!