Koncert

Mother of Millions (GR), The Curious Kind, Goofy Cow (CZ)

Gödör
2024. október 26. (szombat) 20:00

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

Mother of Millions (GR)
A 'Mother of Millions' egy prog metal kvartett Athénból, Görögországból. A csapat 3 albumot jelentetett meg: "Human" (Bungalo, 2014), "Sigma" (ViciSolum Productions, 2017), "Artifacts" (ViciSolum Productions, 2019), amelyekről a világzenei sajtó is elismerően nyilatkozott. Új, "Orbit" című kislemezüket a Progspace Awards-on jelölték az "Év Kislemeze" díjra, valamint énekesüket, George Prokopiou-t is az "Év Előadója"-ként. A zenekar számos sold out koncertet tudhat magáénak Athén és Európa szerte, valamint olyan műfajmeghatározó előadók előtt is megjelentek már, mint a Pain Of Salvation, a Leprous vagy Devin Townsend. 2022-ben részt vettek a holland Prog Power Europe stílus specifikus fesztiválon. 2019 júniusában, az "Artifacts" egyik promóciós koncertjén a zenekar billentyűse Makis Tsamkosoglou váratlanul elhunyt. A tragédia után a zenekar kvartettként folytatta tovább.

Vendég:
THE CURIOUS KIND
A hazai prog rock színteret erősítő The Curious Kind zenekart a tagok progresszív rock iránti szeretete hívta életre; olyan bandák ihlették őket például, mint a Tool, a Muse, a Faith No More, a Karnivool vagy az A Perfect Circle. A 2023-ban megjelent Here in the Deadlights EP-t követően most készítik első nagylemezüket, melyet hallgatva már inkább a pop-prog-rock háromszögében lehet majd elveszni.
A Sziget Fesztiválos fellépésüket követően térnek vissza a Gödörbe, ami az egyetlen őszi koncertjük lesz a lemez megjelenéséig, ezért nem érdemes kihagyni.
Fülbemászó dalaikban epikus csúcsok és komor mélypontok váltják egymást, szokatlan ritmusok és hangzásvilág jellemzi a stílusukat.
A TCK dalok különleges atmoszférát teremtenek szimbolikus szövegeikkel, zsigeri és elegáns tónusaikkal, a megkapó melódiák egyedi hangulatot teremtenek koncertjeiken.

Goofy Cow (CZ)
A Goofy Cow a rock, a pop punk, az elektronika és a rap elemeit ötvözi. Angol nyelvű dalaikra a Papa Roach, Nothing More, Linkin Park, Sum 41, Hopsin és hasonlók hatottak.. Alapításuk óta három EP-t és öt kislemezt adtak ki, több mint száz koncerten és fesztiválon léptek fel Csehországban, Szlovákiában és Európában.