Koncert

„Mozart nyaral” – Gilles Apap és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje

Gilles Apap előadó
Kováts Péter művészeti vezető
Hangvilla
2021. augusztus 08. (vasárnap) 20:00
Ár: 3000, 4000, 5000 Ft

Helyszín:

Hangvilla
8200 Veszprém, Brusznyai utca 2.

Mozart: A-dúr hegedűverseny, K. 219 (Gilles Apap kadenciáival)
Mozart: E-dúr adagio, K. 261
KREISLER: Preludium és Allegro Pugnani stílusában
Idézetek Bach szólóhegedűre írt műveiből, valamint ír, kelta, bolgár, indiai zenék Gilles Apap improvizációival


Gilles Apap – akit Yehudi Menuhin „a 21. század hegedűseként jellemzett” – ideális vendég egy fesztiválzáró gálakoncerthez.
Univerzális zenész, akinek nincsenek nyelvi akadályai a zenében. Hegedűjével és zenéjével szót ért a legkülönbözőbb műfajok képviselőivel, legyen az az indiai hegedűs Subramanian, a kelta hegedűs Kevin Burke, vagy Roby Lakatos. S mindezt úgy teszi, hogy a klasszikus repertoárt játszva észreveszi a stílusok, műfajok és különböző korok közti áthallásokat, és ezekre hol improvizációval, hol konkrét népzenei, vagy más idézetekkel reagál.
Fergeteges koncertjein sokszor nem is tudja a közönség mikor kezdődik pontosan az előre meghirdetett klasszikus repertoárdarab – mint a mai estén például Mozart: A-dúr hegedűversenye – mert Gilles Apap kezeiben vagyunk, egy zenei világutazáson veszünk részt, miközben egyszercsak azt vesszük észre, hogy már egy ideje Mozart zenéje szól.
Gilles Apap egyedülálló megközelítési módja, káprázatos kreativitása, valamint a zene, a zenészkollégák és a közönség iránti szeretete és lelkesedése minden koncertjén pezsgő hangulatot teremt.