Koncert

Mozart: Szöktetés a szerájból – bemutató

Miklósa Erika előadó
Rácz Rita előadó
Balczó Péter előadó
Gábor Géza előadó
Csiki Gábor karigazgató
Halász Péter karmester
Online nézhető ONLINE
2021. január 23. (szombat) 19:00
Ár: online jegy: 4990 Ft

Daljáték három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal ONLINE PREMIER O/A OTTHONRA - O/A-AT HOME


2021. január 23-án 19:00 órától Vecsei H. Miklós új rendezésében látható az Opera új bemutatója, Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka az Opera Otthonra streamsorozatában.
Az izgalmas történet – itt éppenséggel ifjú szerelmesek küzdenek, hogy kiszabaduljanak a szerájból – önmagában is a színpadi művek sikerének egyik kulcsa. A huszonéves Mozart változatos, frissességével és némi keleties jegyekkel tűzdelt zenéje azonban végképp ellenállhatatlanná teszi a Szöktetés a szerájból című daljátékot. A mozarti ifjúságú Vecsei H. Miklós első operarendezésének frissességét, az operai hagyományokat olykor fricskázó előadásmódot a Kiégő Izzók vetítőcsapata, Vecsei Kinga Réta jelmezei, Vetési Adrienn koreográfiája és Varró Dániel új fordítása is garantálja.
A produkció főszerepeit Wunderlich József (Szelim basa), Miklósa Erika (Konstanze), Rácz Rita (Blonde), Balczó Péter (Belmonte), Szerekován János (Pedrillo) és Gábor Géza (Ozmin) alakítják. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karvezető: Csiki Gábor) Halász Péter vezényli.