Koncert

Müpa Home - Gyenyisz Macujev zongorakoncertje

Gyenyisz Macujev előadó
ONLINE
2020. április 03. (péntek) 19:30

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

A 2017. április 5-i koncert közvetítése felvételről a Müpa Facebook- és YouTube csatornáján, valamint a mupa.hu-n


A koncert a 2017-es Budapesti Tavaszi Fesztivál programja volt.


Műsor:
Beethoven: Asz-dúr szonáta, op. 110
Schumann: Szimfonikus etűdök, op. 13
Rachmaninov: Etudes-Tableaux, op. 39 - részletek
Csajkovszkij: Méditation, op. 72/5
Rachmaninov: g-moll prelűd, op. 23, No. 5
Rachmaninov: gisz-moll prelűd, op. 32, No. 12
Prokofjev: 7. (B-dúr) szonáta, op. 83


A világ egyik legünnepeltebb és a magyar színpadokon is rendszeresen koncertező, kivételes technikai és fizikai adottságokkal rendelkező orosz virtuóz, Gyenyisz Macujev karizmatikus egyéniség, közönségét ámulatba ejti makulátlanul tökéletes játéka és fékezhetetlennek tűnő rögtönzőkedve. Vonzódik az olyan nagyszabású és rendkívüli erőpróbát jelentő koncertprogramokhoz, melyeken a zongorairodalom legkomplexebbnek tekintett művei szerepelnek.
A szibériai Irkutszkban született művész évente kétszáznál is több hangversenyt ad, és úgy érzi, energiáját szülőföldje páratlan természetének köszönheti - például a szibériai Bajkál-tónak. „Ez az egyik legmélyebb és legtisztább tó a világon. Minden évben hazalátogatok legalább két alkalommal, például karácsonykor. Ilyenkor mindig szaunázom is egy nagyot. Egy igazi szibériai szaunában! Ami pedig nem vicc. Ez az egyik legerősebb, csak nagyfiúknak! Aztán pedig ugrás a Bajkál-tóba, ami legfeljebb 8 fokos” - mondta el legutóbbi budapesti fellépése előtt.


///


Müpa Home - Világsztárok az otthonában


Hisszük, hogy a Müpa-élmény nem ismer korlátokat. Szeretnénk, ha a mi fantasztikus közönségünk ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére – ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban – műfajtól függően 19:00-kor, 19:30-kor vagy 20:00-kor – megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon közvetítjük.
Sőt, az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként, a nemzetközi összefogásnak köszönhetően a Facebook-oldalunkon Európa egy-egy jelentős koncerttermébe is elrepítjük majd a látogatóinkat Lisszabontól Hamburgon át Londonig – bízva abban, hogy ezzel is kellemesebbé varázsoljuk otthon töltött estéiket. Vigyázzanak magukra, és tartsanak velünk!