Koncert

Nart Orchestra

Nart Orchestra előadó
Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad)
2024. szeptember 14. (szombat) 14:00 - 15:00
Ingyenes

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

2024. szeptember 14-én, szombaton egy egésznapos programsorozat, a Magyar Jazz Ünnepe tiszteleg a műfaj előtt, ingyenes szabadtéri koncertekkel, könyvbemutatóval, díjátadóval, kombinált bérletben is kapható esti koncertekkel – a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza közös rendezésében. A Szabadtéri színpadon fellép a Nart Orchestra, a Bohém Ragtime Jazz Band és a Kovász, az Előadóteremben Szántó T. Gábor Gonda Jánosról szóló könyvét mutatja be, az esti koncertek előtt pedig sor kerül a Magyar Jazz Ünnepe díjátadóra. A Koncertteremben 20:00-tól a Szakcsi Lakatos Róbert Trió zenél Bolla Gábor közreműködésével, 21:30-tól pedig a Tzumo Gypsy Dreams zárja az ünnepnapot.


Nart Orchestra
A NART egy egészen különleges, terebélyes nagyzenekar: 19 tagú kortárs big-band rengeteg fúvóssal, eklektikus zenével, amely összeköti a magyar zenei élet egymástól távoli pontjait. A koncerttermek öltönyös klasszikus zenéje, a jazz és a baseball sapkás, atlétás hiphop műfajegyesítő tömeggé nő a színpadon a tucatnyi szaxofonossal, trombitással és harsonással, mögöttük DJ-vel és ritmusszekcióval.


A Meggyes Ádám vezetésével 2018-ban alakult Nart Orchestra saját szerzeményeit is a nyitottság, határtalanság és kísérletezés jellemzi. Legismertebb sorozatuk a Fővárosi Rapcirkusz, ahol MC-kkel kiegészülve több ezres tömegeknek mutatják meg évről évre a fúvós zene erejét, de tartottak már workshopot Ghánában is, ahol helyi előadók zenéit feldolgozva adtak közös nagyzenekari koncertet. 2022-ben megjelent első önálló lemezük az Underground Big Band Reconceptualizations a Hunnia Records gondozásában, melynek lemezbemutatójának a Trafó Kulturális Színtér adott otthont. 2023-tól a Budapest Park és a Katona József Színház közös projektjének a Csinibaba Táncdalfesztivál zenekara.