Koncert

Nyeső Klubkoncert - vendég: Szatmári Juli (D)

Nyeső Mari előadó
Szatmári Juli előadó
Fészek Művészklub
2022. december 10. (szombat) 19:30
Ár: 2000 Ft kedvezményes: 1200 Ft

Helyszín:

Fészek Művészklub
1073 Budapest, VII. kerület, Kertész utca 36.

Szatmári Juli 1988. január 8-án született Szombathelyen. 12 éves korában kezdett gitározni és dalokat írni. Édesanyja német, így a magyar és a német nyelv is anyanyelve, de a dalszövegeit főként magyar és angol nyelven írja. A Szombathelyen megrendezett ODT-n (Országos Dalos Találkozó) gyakran lépett fel versenyzőként, itt mutatta be először dalait.
2006-ban felkerült Budapestre, főiskolára járt és közben Nyeső Marihoz kezdett járni gitárt és zeneelméletet tanulni. Rozsnyói Judittal Ápril néven alakítottak duót, amiben Juli írta a dalokat, gitározott és énekelt és Rozsnyói Judit hegedült és vokálozott.

A 2009-ben egy tehetségkutató versenyen stúdió felvételi lehetőséget nyertek. A Kultúrpart hangstúdiójában Tóth Bálint hangmérnökkel elkészítették első lemezanyagukat. A stúdióban vendégként Nyeső Mari basszusgitározott és Lustyik Ákos dobolt velük. Ez a hanganyag 2010-ben jelent meg "Ápril: Titok" címen, korlátozott példányszámban.

2013-as Hangfoglaló versenyén első helyezett lett Szatmári Juli triója, amelynek Rozsnyói Judit és Günsberger Ákos voltak még a tagjai. A gazdag nyereményből hangszereket és erősítőket vásároltak maguk számára.

2016-ban a Music Fashion kiadónál jelent meg "Szatmári Juli: Ismerj fel" című lemeze, amelyen már nagyobb zenekarral dolgozott és az akusztikus hangzást maga mögött hagyta.

2017-ben költözött Németországba (Bielefeldbe), azóta ott él. Néha hazajár stúdiózni, de a fellépései főként már Németországban és Angliában vannak. A most készülő lemezének a "Monkey Business" munka címet adta, a dalok angol nyelvűek lesznek rajta, a stúdiófelvételek éppen zajlanak.