Koncert

Nyitókoncert - Nemzeti Filharmonikus Zenekar, vez.: Madaras Gergely, km.: Balázs János (zongora)

Balázs János előadó
Madaras Gergely karmester
Margitszigeti Szabadtéri Színház
2024. június 04. (kedd) 20:00
Ár: 5900, 8900, 12900, 16900, 21900 Ft

Helyszín:

Margitszigeti Szabadtéri Színház
1139 Budapest, XIII. kerület, Margitsziget

Minden évben hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen készülünk klasszikus zenei nyitókoncertünkre, 2024 nyarán Balázs János, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész csatlakozik a zenekarhoz..
Olyan népszerű művek mellett, mint Liszt: Magyar Fantáziája, Beethoven 5. Szimfóniája és az Örömóda, a műsor olyan ínyencséget is tartogat, mint a hazánkban még eddig nem hallott Garam-menti táncok Moyzestől.

2024. második félévében hazánk tölti be az Európai Uniós Tanácsának soros elnöki tisztét, ezelőtt úgy tisztelgünk, hogy a közeli, Visegrádi négyek együttműködésben részt vevő országok zeneszerzőinek műveiből válogattuk ki az ünnepi műsor darabjait. Az összetartozás szimbólumaként felhangzik majd Beethoven 9. szimfónia Örömóda című részlete, mely az Európai Unió hivatalos himnusza.

“Aki egyszer hallotta játszani Balázs Jánost egészen biztos, hogy szuggesztív és teljesen egyedi koncert élményben volt része.”

Kritikusok kiemelik játékmódjának finomságát, a zongora hangszínének elbűvölő sokszínűségét, dinamikai skálájának határtalanságát és lenyűgöző technikai képességét. Valódi időutazás Balázs János koncertjein részt venni, hiszen az úgynevezett 19. Századi aranykor zeneszerzőinek és zongoraművészeinek, - mint Liszt Ferenc, vagy Frederic Chopin– intim atmoszféráját képes odavarázsolni a színpadra.