Koncert

Örökké a tiéd, örökké az enyém, örökké a miénk

Hara Fruzsina előadó
Bodrogi Éva előadó
Orgován Csenge előadó
Pétery Dóra előadó
Baranyay Piroska előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2022. február 17. (csütörtök) 20:00 - 23:59
Ár: 1500 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Km.: Bodrogi Éva (szoprán), Tóth Mónika, Orgován Csenge (barokk hegedű), Baranyay Piroska (barokk cselló), Pétery Dóra (fortepiano, csembaló), Hara Fruzsina (barokk trombita)


A címben megjelenő szavakkal végződik Beethoven a „Halhatatlan kedveshez” írt levele. Máig nem tudni, ki volt a szerelmeslevél címzettje, de a feltételezett hölgyek egyike Brunszvik Josefin lehetett, a fiatal grófkisasszony, aki családjával Martonvásáron élt. A szülők és gyermekeik kitűnő hangszerjátékosok voltak, és a fiatal Beethovent hívták meg magukhoz házi zenetanárnak. Ezekből a zenei találkozásokból hosszú évek alatt szerelem szövődött a zeneszerző és a nemeslány között.


A koncert programja ezekbe az elképzelt zeneórákba enged bepillantást nyerni, bemutatva a kor zenei ízlését, a kedvelt muzsikákat, olyan hangszereket használva, melyeken a kor zeneszerzői komponáltak és játszottak. A Fortepiano/Hammerklavier és a csembaló kíséret méltón támasztja alá a historikus trombita, hegedű és cselló eredeti színeit. A művek a levél sorai közé bújtatva hangzanak el, a sorokat az előadók felváltva tolmácsolják. Az est muzsikusai a régizene-játszás nemzetközileg elismert specialistái.


A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján zenés-táncos rendezvényt kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek látogathatják.