Koncert

Papageno Jazz Est: Egri JR. | Trio Johnology feat Egri János & Balázs Elemér

Budapest Jazz Club
2024. szeptember 19. (csütörtök) 20:00
Ár: 3600 Ft, kedvezményes: 3000 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

A már egyéni jazz-zongoraművészként ismert Junior Prima díjas Egri János Jr. a magyar jazz szcéna fiatal generációjának egyik jeles képviselője, aki a 2023-as MÜPA Jazz Showcase-en tomboló sikert aratott és négy különdíjat nyert. A fiatal zongorista elnyerte Steve Rubie és a Harmónia Jazzműhely Alapítvány különdíját, miáltal teltházas koncertet adott élvonalbeli angol zenészekkel a legendás londoni 606 Clubban. 2021-ben a Magyar Jazz Szövetség által megrendezett "Év Fiatal Jazz Zenésze" verseny szakmai díját abszolút győztesként, a zsűri és a közönség szavazatai alapján nyerhette el. Ezt követően Junior Prima Díjjal jutalmazták munkáját magyar zeneművészet kategóriában.
A belföldi fellépései mellett volt szerencséje koncertet adni többek között Isztambulban, Londonban, valamint Franciaország, Szlovákia és Románia különböző pontjain. Fellépései alkalmával lehetősége volt együtt koncertezni többek között Szakcsi Lakatos Bélával, Roby Lakatossal, Tony Lakatossal, Kőszegi Imrével, Malek Andreával, Takács Nikolassal, Radics Gigivel, és sok más híres zenésszel.

Pallai Péter magyar jazz kritikus, szervező, a londoni Magyar Intézet kurátora ezt nyilatkozta róla:
“Nagyon inspirál és inspiráló a játékod. Záloga vagy annak, hogy Magyarország zongora nagyhatalom marad.”

Ezen az estén a nemzetközileg is jegyzett, 34 éve működő Trio Midnight két oszlopos tagja lesz a partnere, akik hangszerük elsőszámú exponensei és virtuóz mesterei: nagybőgőn Egri János, dobokon pedig Balázs Elemér fog közreműködni.

A koncert első részében az ifjú művész saját kompozícióit és feldolgozásait fogják előadni, melyek különböző stílusjegyekkel lesznek megfűszerezve: modern mainstream jazz-el, népzenével, filmzenével és klasszikus zenével.
A második részben a populáris műfaj világát fogják megszólaltatni. Ezáltal Egri Jr. az énektudását is fel fogja eleveníteni a közönségnek, mely a gyermekkorát fogja felidézni.

Ez alkalommal Michael Jackson slágereiből válogatta össze kedvenc melódiáit. Ezzel szeretné tiszteletét kifejezni a Pop Királya felé, aki idén 15 éve hunyt el.

Egri János Jr. — zongora, ének, Egri János — nagybőgő, Balázs Elemér — dob