Koncert

Parno Graszt & Bohemian Betyars

Parno Graszt előadó
Bohemian Betyars előadó
Kobuci Kert
2021. július 16. (péntek) 20:00
Ár: Minden jegy elkelt!

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

A Bohemian Betyars és a Parno Graszt világszerte ismert és elismert zenekarok közös munkája során, a zenekar 2017 elején egyszerű céllal alakult meg; a magyar és cigány elemekkel gazdag népzenei hagyományt szeretnék a fiatal generáció számára bemutatni és elérhetővé tenni.
A két zenekar külön-külön is széles zenei palettán mozog, zenéjükkel különböző generációkat mozgatnak meg és hoznak közelebb egymáshoz. A zenekarok együttműködése nagy hangsúlyt fektet a magyar és cigány hagyományok továbbörökítésére, és egy olyan egyedi látásmódot visz a zenébe, amelynek jelenleg nincs párja.
A fiatal generáció korszerűségét és az erős gyökerekből fakadó tradíciót szeretné a zenekar bemutatni, egy-egy energikus, speed-folk freak-punk és tradicionális roma népzenei motívumokkal-teli koncert során, amely zeneileg és vizuálisan izgalmas jelenséget alkot a színpadon.
A zenekar eltökélten bízik abban, hogy új zenei felfogásuk és hozzáállásuk a népzenei hagyományhoz a fiatal és az idősebb generáció között egy olyan hidat képez, mely erős kapcsolatot teremt a különböző korosztályok és nemzetiségek között.





A koncert - a hatályos jogszabályban foglaltak szerint - kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal (vagy a védettséget igazoló telefonos applikációval) látogatható.
A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.