Koncert

Peet Project + Adam Hawley

Peet Project előadó
Adam Hawley előadó
A38 Hajó
2024. május 24. (péntek) 20:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Ha valakit az Earth, Wind and Fire alapító Maurice White fedez fel és kínál neki lemezszerződést, ott nem meglepő a rendkívüli tehetség. Adam Hawley gitáros a contemporary jazz műfaj új generációjának talán legsikeresebb előadója. Eddigi négy saját albumáról és producerként jegyzett felvételei közül 14 lett Billboard listavezető és 40(!) került a Top 30-ba. Szólókarrierje mellett játszott a The Manhattar Transfer, Natalie Cole, Dave Koz, Jennifer Lopez és Brian McKnight oldalán. Napjaink egyik legkeresettebb zenei producere, az amerikai funky és jazz fesztiválok közönségének kedvence. Gitárjátéka egyszerre kifinomult és energikus, improvizációi lenyűgözőek. Budapesten a Peet Projecttel közös koncerten lép fel először.

A Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai pop-jazz zenekar. Pályájuk első mérföldköve a Jazzy Rádió Dalversenyének megnyerése volt 2009-ben. 2013 óta rendszeresen lépnek fel jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon. 2013-ban Év felfedezettje, 2017-ben Év albuma, 2020-ban Év dala díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en. 2021 elején listavezetők voltak Kanadában, az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán eddig négy különböző dallal is szerepeltek. A hazai közönség 2015-ben a Hungary’s Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal c. műsorban is láthatta őket. Az A38 színpadának visszatérő vendégei, de zenéjüket a jazz-és gasztro-fesztiválok – így a Paloznaki Jazzpiknik – közönségének sem kell bemutatni.

Adam Hawley és a Peet Project a 2016-os Dave Koz Cruise-on találkozott először, majd 2021-ben Adam meghívta a zenekart vendégnek saját online műsorába, ahol emlékezetes közös zenélésre is sor került. Ez a hagyomány folytatódik az A38 színpadán egy jazzel és poppal fűszerezett, vérbeli funky buli formájában, a két előadó repertorjából összeállított műsorral.