Koncert

Pestilence (NL), Carnation (BE), Bodyfarm (NL)

Pestilence előadó
A38 Hajó
2024. április 11. (csütörtök) 20:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

PESTILENCE (NL)
A holland Pestilence egy 1986-ban alakult death metál banda, aki eredetileg a trash metálban mozgott majd később váltott irányt a death metál felé.Későbbi kiadványaik viszont már fúzionálják a progresszívabb death metálos hangzás a jazz elemeivel. Fennállásuk során különféle tagváltozásokon mentek keresztül, Patrick Mameli gitáros-énekes az egyetlen állandó tagja. Miután 1994-ben feloszlott, hogy más zenei irányokat folytasson, a Pestilence 2008-ban újraegyesült, és 2014 júliusában „végleges tartásba” került. A banda azonban 2016 októberében újra összeállt. A Pestilence eddig kilenc stúdióalbumot adott ki. , és a „progresszív death metal Big Four”-án kívül a Death, az Atheist és a Cynic mellett állnak.


CARNATION (BE)
A belga Carnation vérgőzős, brutális death metalt játszik, témaköreik azonban a való életen alapulnak. Különböző dilemmák, szituációk, élethelyzetek pszichológiájában merülhetünk el a Cursed Mortality albumukon.
Az elmúlt évtizedben a Carnation élen járt az old school death metal újjáélesztésében.A mindig is ezen a vonalon mozgó zenekar, friss és kortárs megközelítést hoz be zenéjébe, anélkül, hogy elveszítené a műfaj régi hagyományait.

Az első EP-jének 2015-ös debütálásával a Carnation gyorsan felkeltette a rajongók, a média és mindenekelőtt a Season of Mist lemezkiadó figyelmét, aki gyorsan észrevette a bandában rejlő lehetőségeket.
Az unió megalakulásakor a banda 2018-ban kiadta első nagylemezét, a Chapel of Abhorrance-t. Az Angry Metal Guy Astutely megjegyezte, hogy a belgák debütáló albuma „az év egyik legjobb death metal debütálása volt, és a Carnation kiérdemelte a helyét a műfaj egyik legígéretesebb új bandájaként”, míg a Distorted Sound Magazin a „Chapel of Abborhance”-t 2018 egyik legbrutálisabb, legjobban kivitelezett és mindenekelőtt legszórakoztatóbb death metal kiadványának” nevezt.

A banda különféle turnékon vett részt death metal testvéreikkel a Deserted Fear-rel, a Schirenc Plays-zel, a Pungent Stench-el és a Pestilence-el, miközben Japánban és Brazíliában is színpadra léptek.
2020-ban kiadta a banda a „Where Death Lies” opuszát, amely olyan szeizmikus erővel törte ki őket a föld alól, amiről a legtöbb zenekar csak álmodozhat. Ha a kritikusok kedvelték a „Chapel Of Abhorrance”-t, a „Where Death Lies” volt az a pillanat, amikor szerelembe estek Carnation könyörtelen brutalitásával és megsemmisítő precízitásával.

BODYFARM (NL)
A 2009-ben alakult Bodyfarm oldschool, klasszikusok-orientált death metal bandaként kezdte életét. Ma egy új, masszív, négytagú formációval lépnek fel, kicsit több black metal hatással, mint a kezdetekkor. Bár felállásuk sokat változott az évek során – főként az alapító Thomas Wouters 2019-es tragikus elvesztése, valamint a régi dobos, Quint Meerbeek baráti elválása miatt – a Bodyfarm ugyanolyan elkötelezett az alapvető etikája mellett, mint valaha. Most, az Ultimate Abomination küszöbön álló érkezésével a Bodyfarm készen áll arra, hogy egyszer s mindenkorra érvényesítse uralmát a death metal színtéren.