Koncert

Ramazuri feat. Jammal Beatbox - A hangok világa

Jammal előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2023. október 07. (szombat) 10:30
Ár: 2800 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Folytatódik a nagysikerű sorozat, a RAMAZURI! A korábbiakhoz hasonlóan ezen a napon is átalakul a Magyar Zene Háza, hogy fogadja a családokat, akik mindenfelé barangolva a legkülönbözőbb foglalkozásokon és játékokban vehetnek részt. Sőt, aki pecséteket gyűjtve az „útlevelébe” legalább hat helyszínt meglátogat, akár a Zene Háza kitüntetését is megszerezheti! Újdonság azonban a korábbiakhoz képest, hogy ezúttal minden játék és foglalkozás egyetlen téma, mégpedig a „hangok” jegyében zajlik majd. Mi a hang egyáltalán? Milyenfélék vannak? Meghalljuk-e őket? Többek között ennek megválaszolásában lesz segítségünkre, Fekete János Jammal, aki a szájdob, azaz a beatbox egyik koronázatlan királyaként mutatja be műsorát a Koncertteremben két alkalommal is. Abban bízunk, hogy aki ellátogat ezen a napon hozzánk, úgy érzi majd, nemcsak a Zene Házát, de a Hangok Világát is bebarangolta!


MENETREND
(Helyszínek, foglalkozások kapacitása)
10.30 és 12.30 között látogass meg legalább 6 helyszínt, és töltsd meg pecsétekkel az „útleveled”! Bizonyos események kezdési időponthoz vannak kötve, de a Magyar Zene Háza 2. emeletén biztosan találsz egy magányosan szomorkodó zenepedagógust!


A turnusokban futó foglalkozásokhoz menetközben már nincs lehetőség csatlakozni, kérjük, várd meg a következő kezdési időpontot!


Előadások, foglalkozások: (helyszín, kapacitás, kezdési időpontok)
A hangok titkos élete – családi beatbox színház Fekete János Jammal-lal (Koncertterem, 120 fő)


Beatbox, azaz szájdob: Fekete János Jammal egyszemélyes nagyzenekarának hangszerei mind ott lapulnak a torkában. A zenész nemcsak mondja, de meg is mutatja, hogy szájjal minden utánozható: a kinyíló ajtó vagy a fékező autó hangja, de még akár a zuhanyzó sűrű zajai is. A pódiumon ezúttal életünk hangjai jelennek meg, azok a hangok, amelyeket már meg sem hallunk, mert annyira természetesek számunkra. De mi történik, ha nem a megszokott módon találkozunk velük?
Figyeljünk csak egy kicsit: zene, mese, történet kerekedik belőlük!


Kezdési időpontok: 10:30, 11:30

Kokas-módszertani foglalkozás Nagy Melindával (Zenepedagógai terem I. - 203, 30 fő)
Kokas Klára zenepedagógus, pszichológus, Kodály tanítványa, aki Kodályi alapon nyugvó gyermekközpontú pedagógiát hozott létre. A zene ihlette improvizatív mozgások a gyerekek személyiségének kibontakoztatásához vezetnek. De a felnőttek is lehetnek újra gyerekek. Egy kis betekintést szeretnék adni a családoknak Kokas Klára örömközpontú, örömérzetű pedagógiájába. Várom a kicsiket, nagyokat egyaránt. Játsszunk, énekeljünk, és engedjük, hogy a zene elvarázsoljon Mindannyiunkat!


Kezdési időpontok: 10:30, 11:10, 11:50


ZENEI JÁTÉKOK:
10:30 és 12:30 között folyamatosan az Előadóteremben, illetve a 2. emeleten:
Icurka dallamvarázs – zeneovi Bede Fannival (Előadóterem)
Hangvadászat Tamási Borival (Könyvtár)
Hangbújócska Kerekes Enikővel (2. emeleti étkező – 220)
A hang érintése Ábrám Endrével (2. emeleti folyosó)
A ritmus hangjai Dorner Ottíliával (2. emeleti folyosó)
Hang-játék Severinghaus Artemisszel (2. emeleti folyosó)
Vidám vagy szomorú? – harmóniafelismerő Belegrai Gáborral (2. emeleti folyosó)
Hang(szer)felismerő Tarr Ferivel (2. emeleti folyosó)