Koncert

Roby Lakatos és a Gipsy Jazz Band

Roby Lakatos előadó
Óbudai Társaskör
2024. november 16. (szombat) 19:00

Helyszín:

Óbudai Társaskör
1036 Budapest, III. kerület, Kiskorona utca 7.

A Gypsy jazz (más néven cigány swing vagy hot club jazz) a roma szólógitáros Jean „Django” Reinhardt nevéhez és az 1934-ben alapított Quintette du Hot Club de France zenekarhoz köthető. Teljesen új hangzásvilágot teremtettek Párizsban, ami rendkívül népszerű lett. (A cigány jazzt gyakran Jazz Manouche-nak hívják franciásan, mert Reinhardt a Manouche Sinti klánból származott.)


A Gypsy Jazz Band Kárpáti Róbert gitárművész vezetésével és Roby Lakatos világhírű hegedűvirtuóz zenei mentorálásával 2018-ban robbant be és mára a jazz manouche egyik leghitelesebb képviselője hazánkban. A formációt fiatal zenei tehetségek alkotják, Roby Lakatos pedig mint a műfaj avatott ismerője segíti az együttest és a "Django Reinhardt stílust", egyedi módon tolmácsolja körükben, ötvözve az általa kifejlesztett „unortodox cigány fúziós” stílussal – ezzel a manouche jazzt magyar jellegzetességekkel ruházzák fel.


A Gypsy Jazz Band minden koncertjére olyan ismert meglepetés vendéget invitál, aki új színt hoz az alapvetően is sokszínű műsorba.