Koncert

Sajba lemezbemutató koncert

Sajba előadó
A38 Hajó
2024. április 05. (péntek) 19:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Vendég: Ekonomi Bass & Madamas
Az anyatermészet szívén, tágas erdők mélyén, őseink lába nyomán járva a Sajba zenekar éteri ajtót nyit meg a figyelmes hallgató előtt, amelyen át felsejlik valaki, egy réges-régi ismerős alakja.

A Börzsöny vonulatai és a Duna hullámtaréjai közül érkező trió tradicionális és elektronikus hangszereket megszólaltatva, népi és modern zenei motívumokból építkezve, dübörgő bass-lineokra szőtt szinti szőnyegekbe bugyolált fémhúrokon pattogva. Szövegvilágukban mellbevágó képekkel dolgozva alkotnak hidat múlt, jelen és jövő között.

Legújabb lemezüket úgy hatja át valamiféle őserő, mint a tájakat apránként formáló patakokat vagy a mindent elsöprő, megáradt folyókat. Mint a földrögeket daraboló fagyot vagy a magot érlelő napot.

Ekonomi Bass & Madamas
Zenei vegykonyhájukra jellemző a fémcsövekben fortyogó, mélyhúrokon rezgő, a live act spontaneitásában gazdag, sodró lendületű energia. Két zenész, Heigl Laci (Ekonomi Bass), és Munkácsi Ádi (Madamas), akik nemcsak akusztikus hangszereik, hanem elektronikus kütyüik frekvenciatartomány hullámainak szerelmesei, így a bennük lakozó dj szellemét is kiengedik pandorai szelencéjükből. Ha kedveled a live act ősélményének erejét, ezt a formációt kifejezetten szeretni fogod.

Heigl László – nagybőgő, basszusgitár, billentyű
Munkácsi Ádám – fuvola, szaxofon, szintetizátor