Koncert

Satelles / Havária / Wishes / VLKN

Satelles előadó
Havária előadó
Wishes előadó
VLKN előadó
Dürer Kert (Kisterem)
2024. szeptember 27. (péntek) 19:00
Ár: 2500, 3500, 4500 Ft

Helyszín:

Dürer Kert (Kisterem)
1117 Budapest, XI. kerület, Öböl utca 1

Idei egyetlen önálló koncertjére készül a budapesti dallamos hardcore/metalcore banda, a Satelles. Az új EP kiadására készülő zenekart barátai, a Havária, a Wishes és a VLKN kísérik majd szeptember 27-én a Dürer Kert kistermében.

A Beneath The Sky bemutatja:
Satelles / Havária / Wishes / VLKN

Három évvel a 3AM Confessions megjelenését követően májusban ismét stúdióba vonult a Satelles, hogy rögzítse négyszámos kislemezét Arcadia címmel. A kiadvány címével is az Árkádia-perre utal, arra, hogy a haza fogalma egy megteremtendő utópiát, esetleg egy barbár szabályok alapján működő közösséget jelent-e, és hogy a két véglet között miben áll a saját felelősségünk. A közösségi finanszírozásból életre hívott kislemez Botlik Mátyással került rögzítésre május végén, a keverést Andreas Magnusson (Twelve Tribes, Despised Icon), a maszterizálást pedig a legutóbbi lemezhez hasonlóan Alan Douches (Converge, The Dillinger Escape Plan) végzi majd. A szeptemberi koncerten már biztosan mutatnak új dalt.


A Havária is idei egyetlen koncertjére készül: a blackened punk/metal duó Megbánás címmel utoljára 2023 legelején hallatott magáról, és a három saját szám mellett egy Dawncore-átirat is felkerült a lemezre. A 2018 óta aktív zenekar kiadványról-kiadványra váltott egyre sötétebb, baljósabb hangvételre, és a Dürer kistermében teljes életművükből szemezgetnek majd.


Ha aktivitásról van szó, a Wishest egyáltalán nem érheti panasz, hiszen a tavaly nyár óta új énekessel kiálló dallamos hardcore banda játszott a Comeback Kid előtt is, valamint legutóbb tavasszal hoztak ki új single-t The Split címmel. A Varga Bence (ex-Have No Clue) énekessel új erőre kapó zenekar folyamatosan új dalokon dolgozik, miközben nyárra is kinéz nekik jó pár fesztivál- és klubkoncert.

A VLKN az idei év elején adta ki új lemezét az Earache digitális gondozásában: a First Sparks of Eternal Decay dalaiban a skandináv crust/d-beat hagyományai találkoznak a black metal távolságtartásával, a lemezen pedig Tóth Gábor (Harmed) és Makó Dávid (The Devil's Trade) is közreműködik. A zenekar már le is bonyolított egy lemezbemutató Európa-turnét az év elején, valamint az Ancst előtt is játszhattak Budapesten, a mostani Dürer Kertes koncertet pedig további európai dátumok fogják megelőzni.