Koncert

Sauropoda | The Overstory lemezbemutató

Sauropoda előadó
Dürer Kert
2024. szeptember 13. (péntek) 20:00
Ár: 3500 Ft, elővétel: 3000 Ft

Helyszín:

Dürer Kert
1117 Budapest, XI. kerület, Öböl utca 1

A Sauropoda zenekar örömmel jelenti be második albumának, "The Overstory" megjelenését, amely egyben az első fizikai (vinyl) kiadványuk is.
Az új lemez az emberek és a természet közötti kapcsolatok témáját vizsgálja, mitikus alakokat, belső tájakat és szent fákat ábrázolva, bemutatva az őket összefűző bonyolult kapcsolatokat. A fák, mint az ég és a föld, valamint a mindennapi és az isteni közötti hidak szimbólumai végig vonulnak a lemez kompozícióin.

Az album fizikai megjelenését a zenekar egy lemezbemutató koncerttel ünnepli meg a Dürer Kert kistermében szeptember 13-án, ahol először lehet majd beszerezni a korongot.
A lemez a Blue Sun kiadó gondozásában jelenik meg.
A koncertre különleges fény műsorral és vetítéssel is készülnek.

Az album szeptember 1-étől digitálisan elérhető az összes streaming platformon, illetve a Blue Sun Bandcamp oldalán, ahol előrendelés is leadható a lemezre.

Zenekar tagjai:
Krizbai Domokos – gitár
Kocsis Levente – basszusgitár
Lukács Péter – dobok
Czitrom Ádám

Czitrom Ádám a free jazz és experimentális szcéna számtalan formációjának ismert alakja. Bariton gitáron előadott szóló műsora radikálisan cikázik a megírt és improvizált részek között, mely során dinamikusan követik egymást drone, shoegaze és kortárs zenei elemek. Készülő szóló lemezébe első betekintést nyújtó koncert alkalom ez.