Koncert

Shantel // Hét Hat Club // VI. ÓVH

Hét Hat Club előadó
Kobuci Kert
2024. június 28. (péntek) 19:00
Ár: Early bird: 4900 Ft, Elővétel: 5900 Ft, A koncert napján: 6500 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

Shantel és a Bucovina Club Soundsystem az elektro-balkán kirobbanó energiáit: klub-kultúráját és tánczenéjét hozza el a Kert színpadára.
Shantel bukovinai németek leszármazottjaként szinte elsőként tudott autentikus kozmopolita hangzást adni a kortárs pop kultúrának, amikor Disko Partizani című megaslágerével azonnal egy vadonatúj műfaj hangjává és arcává vált világszerte.


Zenei világa gazdag családi örökségéből merítve az elektronikus zenétől a cigány fúvósokig számtalan hagyományt egyesít. Producerként és DJ-ként a fúzió művészetét az elmélet és a gyakorlat közötti párbeszédnek tekinti, amelyben hagyomány és modernitás, az analóg és a digitális technika szabadon keveredik.
Shantel zenéje impozánsan lép túl a földrajzi és kulturális határokon: a frankfurti Lissania Essay nevű klubból indulva ma már nagy, globális projektjek felé tart. Olyan albumai, mint a "Disko Partizani" és az "Istanbul" megkérdőjelezik az egyszerűsített műfaji besorolásokat, lebontják a határokat, és mindannyiszor a sokszínűség zenei tájképét ünneplik.

A Hét Hat Club a budapesti undergroundban született, ahol a romkocsmabeli art-punkok, nemzetközi nomádok és a táncházjáró zsiványok találkoznak. A Hét Hat Club utcazenészei bejárták Európát, Észak-, Közép- és Dél-Amerikát. Hangzásukhoz színes ritmusokat, stíluselemeket gyűjtöttek össze, hogy visszahozzák modern formában a magyar és kárpát-balkáni népdalokat. Kjartan Code - az amerikai betyár - sajátos dalszövegei mellett énekel angolul, magyarul, románul, spanyolul, törökül. A zenei stílusukat gyakran úgy emlegetik, mint: gyp-hop, maneleton, turbo folk jazz.