Koncert

Slaves (US), Acres (UK), Siamese (DK)

Slaves előadó
Acres előadó
Siamese előadó
Dürer Kert
2021. november 07. (vasárnap) 19:00
Ár: 4900 Ft

Helyszín:

Dürer Kert
1117 Budapest, XI. kerület, Öböl utca 1

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Slaves (US) - lemezbemutató koncert, Acres (UK), Siamese (DK)


Először játszik Budapesten az amerikai post-hardcore szenzáció, a Slaves! A banda ráadásul nem gyenge társaságban érkezik: a nálunk már többször bizonyított brit Acres és a dán metalcore üdvöskéi, a Siamese is velük tart, hogy egy igazán zúzós estét hozzanak össze november 7-én a Dürer Kertben.
A Slaves tavaly nyáron jelentette meg beszédes című, To Better Days-re keresztelt lemezüket. Ezzel egyidőben azt is kijelentették egy Facebook-bejegyzésben, hogy ez lesz az utolsó anyag, amit Slaves néven jelentetnek meg, mert a Black Lives Matters mozgalom támogatóiként nem engedhetik, hogy a zenéjüket és a pozitív üzeneteiket egy olyan negatív és fájdalmas szóval kapcsolják össze, mint a rabszolgákat jelentő Slaves. A lemez már 25 millió streaming lejátszás felett jár.
A brit Acrest már nem kell bemutatni, a csapat legutóbbi, Lonely World c. lemezét nálunk is megturnéztatta. Az album középpontjában egyetlen szó állt, az őszinteség, mely jelszó a zenét és az album szövegvilágát is átszövi. Durva breakdownok, pop-punkba hajló melódiák és érzelmektől feszülő dallamok jellemzik a bandát, akik már otthonosan mozognak Budapesten.
Az este harmadik vendége a dán Siamese lesz, akik legutóbbi, Super Human nevű lemezükkel turnézták körbe a világot, olyan bandákkal összefogva, mint az Oceans Ate Alaska, Coheed vagy a Cambria. Dánia egyik legaktívabb rock bandájaként pedig alig várják, hogy a hosszú kényszerpihenő után végre ismét útra kelhessenek.