Koncert

Sunrise Trio (NL)

Sunrise Trio előadó
Trafó
2024. május 01. (szerda) 16:00
Ár: 6990 Ft

Helyszín:

Trafó
1094 Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.

A Sunrise Trio egy modern jazz trió, amely zökkenőmentesen navigál a meghittség, a csend és az erőteljes energia pillanatai között. Ez egy dinamikus zenei utazást eredményez, amely rengeteg teret ad az együttes játéknak és az improvizációnak.


A Sunrise Trio tagjai a zenei határok tágítása iránti közös szenvedélyükkel ötvözik különböző hátterüket és tapasztalataikat. Olyan stílusokat fedeznek fel, amelyek a metál, a funk, a soul és a rock elemeivel túlmutatnak a jazzen. Bill Evans, Brad Mehldau, Ahmad Jamal és Esbjörn Svensson híres zongoratriói, valamint olyan zenekarok, mint a Rammstein és a Red Hot Chili Peppers hatására a Sunrise Trio más hangzást hoz létre. A különböző hatások fúziója a kortárs jazz innovatív megközelítését eredményezi, amelyben a zenei hozzáférhetőség fontos szerepet játszik.


A zenekar jelenlegi projektje, a „Silent Film meets Modern Jazz” bemutatja a Sunrise Trio képességét a vizuális történetmesélés és a zene világának egyesítésére. Ebben a projektben a Sunrise: A Song of Two Humans című ikonikus némafilmhez komponáltak zenét. Kompozícióikkal új életet lehelnek ebbe a klasszikus filmes remekműbe. A hang és a kép kombinálásával még nagyobb érzelmi mélységet adnak a színészi játéknak, és a közönséget egy egyedülálló audiovizuális élményben részesítik.