Koncert

Szakcsi Jr. Renaissance

Castagno Claudia előadó
Varga Balázs előadó
Torma Rudolf előadó
Fazekas Tamás előadó
E78 - Zsolnay Kulturális Negyed
2024. május 08. (szerda) 20:00

Helyszín:

E78 - Zsolnay Kulturális Negyed
7626 Pécs, Major u.21.

Km.: Szakcsi Jr. (billentyűk), Claudia Castagno (ének), Varga Balázs (gitár), Torma Rudolf (basszus), Fazekas Tamás (dob)


Ifjabb Szakcsi Lakatos Béla legújabb zenekara szinte kizárólag saját zenét játszik. Ez alól kivétel két szám, melyek két példakép előtti tisztelgésként kerültek a repertoárba: Szakcsi Lakatos Béla egy szerzeménye a Saturnus korszakból, valamint Babos Gyula egy témája.

A formáció az igényes jazz harmóniavilágát megtartva modern jazzt játszik populáris formában. Fúziós zene ez, mely nagy hangsúlyt fektet a dinamikára. Repertoárjuk a jazz különböző korszakaiból ad ízelítőt, de a klasszikus zene romantikus és modern témái is felbukkannak. A formáció az énekhangra épül, amely nem énekszerű, hanem instrumentumként szerepel.
A gyönyörű hangú énekes, Claudia Castagno a legendás zongorista, Garay Attila unokája. Varga Balázs a fiatal gitáros generáció legtehetségesebb muzsikusa, aki minden zenei környezetben képes otthonosan mozogni, méltó utódja a nagy gitáros nemzedéknek. Torma Rudolf a legendás bőgős és basszusgitáros, aki a hazai jazz élet több generációjával játszott, itt is a biztos, intelligens alapokért a felelős. Fazekas Tamás fiatal kora ellenére zeneileg nagyon érett és dinamikus dobolása pedig a legnagyobb ütősökre emlékeztet.