Koncert

Szakcsi Jr. Trió: Stolen Tears – lemezbemutató koncert

Szakcsi Jr. Trio előadó
BMC - Opus Jazz Club
2024. április 03. (szerda) 20:00
Ár: 3200 Ft

Helyszín:

BMC - Opus Jazz Club
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt.

Az Easy To Love címmel 2022 végén megjelent második trió lemez sokáig váratott magára. A koncertezés mellett a zenekarvezető Szakcsi Jr. sokat tanított a Snétberger Zenei Tehetség Központban és az Egressy Béni Művészeti Iskolában. Az album két saját szám mellett jazzsztenderdeket tartalmaz, de – ahogy Szakcsi Jr. fogalmaz – a téma csak ürügy, a lényeg a zenei beszélgetés, a trió a jazz tradícióit megtartva akusztikus modern jazzt játszik.
A trió az idei év elején újabb lemezzel jelentkezett Stolen Tears címmel, amelyet ezen a koncerten mutatnak be élőben.

„Első osztályú magyar jazz. A Szakcsi Trió előadása egy kifinomultan elegáns színpadi remekmű. Hangszínezetük leleményes. Játékuk technikailag hibátlan, magabiztos és teljesen egységes. A színpadon árnyalt zenei virtuozitás jellemzi őket. Zenéjük kivételes improvizációs tehetséget tükröz. Zenei ötletekkel állnak elő, ellenjavaslatokat tesznek, mindezt kidolgozás követi, s majd a végén: béke.” (Brasso Visitor, Leila Fitt)