Koncert

Szimpla Lemming Program: PuliSzKA

PuliSzKA előadó
ONLINE
2020. március 25. (szerda) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Bár a Szimpla Kert a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tart, a Lemming Program koncertjeit még is megtartják - zárt ajtók mögött. A koncerteket a Szimpla Youtube csatornáján élőben nézhetitek.


A PuliSzKA formáció 2019 tavaszán alakult, egy kis alternatív színház, a budakeszi Kompánia Színházi Társulat köré szerveződő zenei műhelyből az évek során fejlődött önálló zenekarrá. Zenekarunk a magyar pásztor zenét a jazz improvizációs technikáival ötvözi a puliban. A népzene és a dzsessz- sztenderdek összefüggéseit keressük, a modern harmóniavilágok és a legkülönbözőbb autentikus zenei formák szintézisével kísérletezünk. A hangszerek között a tilinkótól és citerától a basszusgitáron át a nájlonzacskóig minden megtalálható, a végeredmény egy egyedi hangvételű, eklektikus, mégis egységes világ. Mellesleg a puliszka egy kukoricadarából készített finom kása eledel is, mely szintén két dolog ötvözéséből készül. A zenekar 2020 tavaszán első lemezének felvételét tervezi QUODLIBET munkacímmel.


119 zenekarból 12-őt van lehetőségünk behívni a Lemming Programba, melynek keretein belül nem csak koncertet adnak, hanem együtt megyünk a Tilos rádióba a Budapest Eklektik című műsorba, este 9 órakor, és két kerekasztal beszélgetésen is részt vehetünk, március 18-án és április 1-én 18 órától a Szimpla Kertben.
A Lemming Programnak még számos folyománya lesz, erdélyi turnétól kezdve koncertfelvételekig, de a legfontosabb, hogy különféle zenekarok egy kalandban vesznek részt.