Koncert

Szimpla Lemming Program: ZÏP

Zip előadó
Szimpla Kert
2020. március 05. (csütörtök) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Szimpla Kert
1075 Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 14.

A zïp zenéje szofisztikált jazz – hop, amely az instrumentális hip-hop és az intellektuális rap szövegek tömörítésére hivatott; avagy az utca és a könyvespolc találkozása. A zïp zenekart 2015-ben keltették életre multifunkcionális szerepet betöltő tagjai: alkotásukat meghatározza a szerepcsere, a hangszerek körbeadása, a véletlenszerűség és az az örökös improvizáció. A rapper frontember (Paizs Dávid ‘Layerson’) hangulatok sokaságát boncolgató éles szövegeinek melegágya az élő jazz-hop fúzió. Dalaikat DIY/kézműves hangzás határozza meg: 2019 őszén megjelent, ‘Végtelen Próbaidő’ kislemezük puritán körülmények között született meg egy balatoni nyaraló nappalijában. Az anyag a Lángoló Gitárokon debütált, a megjelenést egy teltházas (kis)lemezbemutató követte a Szimpla Kertben. A csapat az elmúlt években különböző terepenis szétszórta zenéjét: a budapesti klubok és fesztiválok mellett művészi jellegű, akár irodalmi témájú eseményekre egyaránt szállítják a zïp-hopot.


119 zenekarból 12-őt van lehetőségünk behívni a Lemming Programba, melynek keretein belül nem csak koncertet adnak, hanem együtt megyünk a Tilos rádióba a Budapest Eklektik című műsorba, este 9 órakor, és két kerekasztal beszélgetésen is részt vehetünk, március 18-án és április 1-én 18 órától a Szimpla Kertben.
A Lemming Programnak még számos folyománya lesz, erdélyi turnétól kezdve koncertfelvételekig, de a legfontosabb, hogy különféle zenekarok egy kalandban vesznek részt.