Koncert

TATRAN (IL)

Tatran előadó
Trafó
2023. november 30. (csütörtök) 20:00
Ár: 4900 Ft, elővétel: 3600 Ft (az első 100 jegy elővételes)

Helyszín:

Trafó
1094 Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.

TATRAN 2011-ben alapított instrumentális trió, melyet Tamuz Dekel, Dan Mayo és Offir Benjaminov alkot. A zenekar kiemelkedő élő fellépései először Tel Aviv underground zenei körében szereztek rajongókat, majd nem sokkal később nemzetközi elismerést is kaptak.


A TATRAN egyedülálló és újító zenei jelenség, amely folyamatosan tágítja a művészeti határokat. A tel-avivi zenei közösség úttörőként tekint rájuk innovatív zenei megközelítésük miatt. A trió újragondolta a hagyományos gitár-basszus-dob felállást, mesterien alkalmazva különféle hangmanipulációs technikákat, akusztikus és elektronikus eszközökön egyaránt. Részletes kompozícióik precíz elrendezéseikkel varázslatos élményt nyújtanak, amely feszegeti a lehetőségek határait. Zenéjük képzeletbeli és expresszionista, mély kapcsolódásokkal a post-rockhoz, elektronikához, modern jazzhez és klasszikus zenéhez.


Zenei világuk a gyönyörűtől a nyugtalanságig terjedő érzelmeket kelt.


2023-ban a TATRAN együttműködik a legendás Star Wars franchise-szal, hogy elkészítse a különleges zenei alapokat a várva várt "Jedi Survivor" videójátékhoz. A projektet az EA, a Respawn Entertainment és a Disney együttműködésében hozták létre, összekötve a TATRAN sajátos hangzását a Star Wars lenyűgöző világával.


A koncertet megelőzően egy órás workshopot tart a zenekar.


Tamuz Dekel - gitár
Offir Benjaminov- basszusgitár
Dan Mayo - dob