Koncert

Török Ádám és a MINI // frissTerasz @Badacsony

friss Terasz
2022. augusztus 18. (csütörtök) 21:00
Ár: 3000 Ft, 4500 Ft

Helyszín:

friss Terasz
8258 Badacsonytomaj, Kisfaludy utca 1-3

GŐZHAJÓ. VISSZA A VÁROSBA. KERESZTESLOVAG. KELL A BARÁTSÁG… Igen, ez a MINI. Ne feledjétek: TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI - volt, van és lesz.
Török Ádám 1969-ben alapította meg mai napig lendületben lévő együttesét. Akárhogy is számolják, ez bizony 53 esztendő. Nem mindennapi tény, mely mögött mindannyiunk által ismert, örökzöld dalok, rendkívüli tudású és egyéniségű muzsikusok álltak és állnak a mai napig.
Török Ádám az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar zenész, zeneszerző és szövegíró. Több, mint fél évszázados pályáját mintegy 150 olyan Mini dal fémjelzi, melyek közül számos alkotásának dallama és szövege továbbra is bennünk él. Az Amerikában a világ 10 legjobb rock fuvolistája közé választott muzsikust a magyar progresszív rockzene atyjának tartják. Nemcsak nemzedékek nőttek fel az ő muzsikáján, de számos zenészgenerációt is útjára indított, s támogat a mai napig. Zenei tehetsége, igényessége, utánozhatatlan fuvolajátéka, éneke, humora legendás. Pályafutása során több, mint 30 lemezt és DVD-t jelentetett meg, 1 milliónál nagyobb példányszámban.
S mi történik mostanság? A Mini jelen felállása olyan egyedi, de mégis abszolút „Minis” megszólalást eredményez, amit talán egyetlen magyar zenekar nem képes sem reprodukálni, sem felülmúlni. A progresszív rock, a blues, a jazz és a latin zene eme utánozhatatlan fúzióját képzett, nagy tudású muzsikusok muzsikálják el koncertről koncertre.
Ne feledjétek: TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI – volt, van és lesz.

Ajánlók és kritikák: