Koncert

Trevor Watts Eternal Triangle

Lumen kávézó
2024. május 15. (szerda) 20:00

Helyszín:

Lumen kávézó
1085 Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 5.

Trevor Watts a 60-as évek eleje óta van a pályán, és ez idő alatt mindig a jazz és az improvizációs zene élvonalába tartozott. Fontos zenekarok alapítótagja volt, így pl. a Spontaneous Music Ensemble, az Amalgam, a London Jazz Composers Orchestra, a Splinters.Olyan fontos fesztiválokon lépett fel, mint például a San Francisco Jazz Fest, a Vancouver Jazz Fest, a Seattle Jazz Fest, a Berlin Jazz Fest, a London Jazz Fest, a Singapore Arts Fest, a Glastonbury Fest, vagy a Womad.
Watts fellépett többek között Archie Shepp, Steve Lacy, Steve Swallow, Don Cherry, Dave Holland, Rashied Ali társaságában.

Trevornak van egy régóta létező improvizatív duója Veryan Weston zongoristával és egy másik, nagyon különböző duója Jamie Harris ütőhangszeressel, amely elsősorban ritmikai és dallami ötleteken alapul.

Ebből a két különleges és különböző duóból alakult meg Watts legújabb, ETERNAL TRIANGLE nevű projektje. Minden kompozíció más és más, és soha nem mulasztják el, hogy a közönség érdeklődését elnyerjék, akárhányszor koncerteznek.

Trevor Watts – szaxofon
Veryan Weston – billentyűs hangszerek
Jamie Harris – ütőhangszerek