Koncert

Trio Patara

Trio Patara előadó
Hagyományok Háza
2024. április 17. (szerda) 19:00
Ár: 2200, 2900 Ft

Helyszín:

Hagyományok Háza
1011 Budapest, I. kerület, Corvin tér 8.

A Trio Patara három nő békemissziója.  2020-ban, a koronavírus-világjárvány kitörésekor alakult meg eredetileg azzal a céllal, hogy a zene gyógyító és egyesítő erejével hozzájáruljon az emberiség jóllétéhez a kihívásokkal teli időszakban, de az elkezdett missziójukat a mai napig tovább folytatják. Az együttes mottója: „Három nő szívből jövő békekívánsága Patarából a világnak”.

A Trio Patara repertoárja különböző korszakok és stílusok egyetemes zenéjének széles skálájából áll. Első CD-jük "Patara'ya Armağan (ami azt jelenti: Ajándék Patarának)" címmel a török Kulturális és Turisztikai Minisztérium Képzőművészeti Főigazgatóságának támogatásával 2020 decemberében jelent meg.

A Trio Patara tagja Lelya Bayramoğulları fuvolaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Sankyo Fuvolaegyüttes tagja, Aslıhan Güngör hárfaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Borusan Isztambuli Filharmonikus Zenekar tagja, valamint Simge Büyükedes, az egyik legnépszerűbb szoprán énekes, a Mersin Állami Opera és Balett tagja.


A Trio Patara április 17-én szerdán 19 órakor Budapesten, a Hagyományok Házában lép fel a Magyar-Török Kulturális Évad keretében.