Koncert

Tzumo Gypsy Dreams

Pozsár Eszter előadó
Csizi László előadó
Czibere József előadó
Bacsó Kristóf előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2024. szeptember 14. (szombat) 21:30 - 22:30
Ár: 3900 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

2024. szeptember 14-én, szombaton egy egésznapos programsorozat, a Magyar Jazz Ünnepe tiszteleg a műfaj előtt, ingyenes szabadtéri koncertekkel, könyvbemutatóval, díjátadóval, kombinált bérletben is kapható esti koncertekkel – a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza közös rendezésében. A Szabadtéri színpadon fellép a Nart Orchestra, a Bohém Ragtime Jazz Band és a Kovász, az Előadóteremben Szántó T. Gábor Gonda Jánosról szóló könyvét mutatja be, az esti koncertek előtt pedig sor kerül a Magyar Jazz Ünnepe díjátadóra. A Koncertteremben 20:00-tól a Szakcsi Lakatos Róbert Trió zenél Bolla Gábor közreműködésével, 21:30-tól pedig a Tzumo Gypsy Dreams zárja az ünnepnapot.


Tzumo Gypsy Dreams
Tzumo Árpád legújabb formációja, a 'Tzumo Gypsy Dreams' egy olyan összetett és izgalmas zenei világot tár elénk, amelyben a roma hangzásvilágra építve afro-amerikai, flamenco és keleti stílusjegyekkel, de a jazz köntösébe öltöztetve szólalnak meg 'Tzumo' legújabb szerzeményei. Oláh Árpád Cumó / Tzumo 2003-ban felvételt nyert az igen neves Thelonious Monk Institute Of Jazz iskolába és azóta Herbie Hancocktól Wayne Shorterig számos jazz világsztárral zenélt már. Saját formációi mellett a Bacsó Kristóf Triadnak is tagja, így aligha meglepő, ám annál örömtelibb, hogy ezen a koncerten a Tzumo Gypsy Dreams vendége a szaxofonos Bacsó Kristóf lesz.


Km.: Tzumo Árpád (zongora), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Pozsár Eszter (fuvola), Csízi László (dob), Czibere József (ütőhangszerek)
vendég: Bacsó Kristóf (szaxofon)