Koncert

Úrfi, Tündérvese

Úrfi előadó
Tündérvese előadó
A38 Hajó (Tetőterasz)
2020. szeptember 23. (szerda) 20:00
Ár: 1500 Ft, elővét: 1200 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Tetőterasz)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A panaszkodós popban utazó Úrfi már nem bírt tovább a bezártsággal. Az A38 színpadán porolják le keserédes, sajátos világú dalaikat, hogy a közönséggel együtt oldhassák az elmúlt hónapokban felgyülemlett szorongásaikat. A régi vonalas Úrfi számok mellett a készülő új albumról is kerül majd pár a setlistbe. Vendégük a Tündérvese zenekar.


Az Úrfi 2018 februárjában alakult Budapesten azzal a céllal, hogy kivételesen őszinte dalszövegeikkel, szomorkás-boldog zenéjükkel megénekeltessék, megtáncoltassák, vagy épp megkönnyeztessék közönségüket.


A magát szöveg-centrikus panaszkodós-popként aposztrofáló zenekar gyorsan felkerült a magyar könnyűzenei élet palettájára. Díjazottjai voltak a MüPa Garázsband Fesztiváljának, a Dreher Sörgyár és a Lángoló Gitárok Felfedezőjén pedig 117 nevező közt zenélték fel magukat az első helyre. Került már be klipjük a Magyar Klipszemlére, szerepeltek a Petőfi Rádió és az M2-Petőfi Tévé műsoraiban, a MüPa „Eső látásra” című web-sorozatának állandó szereplői voltak.


Önálló koncertjeik mellett megmutatták magukat a Művészetek Völgye, a Fezen, a Comedium Corso színpadán. 2018-as Koszorúk című lemezüket követően jelenleg második albumukon dolgoznak.


Az alternatív metált játszó Tündérvese magyar nyelven egyesíti a latin-keleti őrületet a stoner-grunge mocskával. A zenekart Szeiler Bálint alapította, a jelenlegi felállás a 2017-es első nagylemez után jött létre, amikor csatlakozott Bártfai Gábor, Füredi Máté és Szombath Máté. Több sikeres underground koncert után a Tündérvese tavaly bekerült a Hangfoglaló Programba. Idén nyáron pedig elkezdték rögzíteni a második nagylemezük dalait.