Koncert

Xeno & Oaklander (USA) x Rare DM (USA) x Cawatana (H)

Gödör
2024. május 26. (vasárnap) 19:30
Ár: 5500 Ft, elővétel: 4900 Ft

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

XENO & OAKLANDER (New York, US)
A minimal synth nagymesterei visszatérnek Budapestre. Liz Wendelbo és Sean McBride (aki Martial Canterel nevű alteregójával is többször járt már nálunk) duója, a New York-i Xeno & Oaklander az analóg szintetizátoros minimal synth/minimal wave/coldwave új hullámának egyik elindítója és katalizátora, legnagyobb hatású zenekara, közel 20 éves pályafutásuk alatt megérdemelten kerültek a stílus legmeghatározóbb nevei közé. Legutóbb szinte pont 5 éve játszottak Budapesten (akkor a Dürer Kertben léptek fel a Void Vision társaságában, a Fekete Zaj és a Küss Mich szervezésében), most újra megcsodálhatjuk lenyűgöző analóg hangszerparkjukat, és élvezhetjük magával ragadó zenéjüket.

RARE DM (New York, US)
Vendégként a szintén New York-i (azon belül is szintén brooklyni) Erin Hoagg lép fel Rare DM nevű projektjével. Ő tavaly tavasszal játszott már Budapesten az A38-on, de akkor egy teljes más közegben, most viszont nekünk is megmutatja darkwave és szintipop alapú különleges elektronikus zenéjét, szintén a hardverek, szekvenszerek, dobgépek, analóg eszközök bűvöletében.

CAWATANA (Budapest, HU)
Az estét a budapesti Cawatana nyitja egy speciális analóg műsorral, illeszkedve az est hangulatába. A hangsúly ezúttal a minimal synth/minimal wave alapokon lesz, a kemény darkwave-es dobgépet és az erőteljes postpunkos basszusgitárt ezúttal minimalista coldwave-es analóg dobgép helyettesíti, miáltal a korábbi dalok másfajta megvilágítást kapnak, megőrizve azért eredeti lendületüket és hangulatukat (és elhangzanak majd élőben még nem játszott tételek is).