Koncert

Zeneboncolás: Varázsfuvola & Pál utcai fiúk

Müpa (Fesztivál Színház)
2020. május 25. (hétfő) 11:00
Ár: 500 Ft

Helyszín:

Müpa (Fesztivál Színház)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián: Pál utcai fiúk (musical) - „Nemecsek halála”


Mozart: A varázsfuvola - Pamina áriája (Ach, ich fühl's...)


A Vígszínház 2016 őszén bemutatott A Pál utcai fiúk előadását már félmilliónál is több néző látta, és messze még a sikerszéria vége. Az évad utolsó Zeneboncolása igazi különlegesség a meglévő és leendő rajongók számára, hiszen Boka és Nemecsek búcsúja az operairodalom egyik legnépszerűbb darabja, A varázsfuvola jól ismert áriájával, Pamina „majdnem-halálával” kerül párhuzamba. Mert vannak olyan pillanatok, amikor engedni kell a túlcsorduló érzelmeknek: mindig is ez éltette a musicalt.


A 18. század musicalje, vagyis sok zenével megszólaló prózai színháza nem más, mint a mozarti Singspiel, vagyis daljáték. A varázsfuvola évszázadok óta tartó sikerének egyik oka éppen zsánere köztes mivoltában keresendő. Molnár Ferenc világhírű magyar története, A Pál utcai fiúk érzelmes, de nem érzelgős sztorija Dés László zeneszerző, a szövegkönyvet jegyző Grecsó Krisztián és a dalszövegeket író Geszti Péter szakértő kezeibe került. A darab egyik, ha nem legemlékezetesebb jelenetét, Nemecsek halálát a főszereplő és Boka idézi fel. Wunderlich József, A Pál utcai fiúk Bokája 2015 óta a Vígszínház tagja, aki zenés és prózai szerepekben egyaránt kiemelkedő alakításokat nyújt. Vecsei H. Miklós az előadás Nemecsekje: a Junior Prima díjas művész szintén 2015 óta a Vígszínház tagja. Színészi feladatai mellett dramaturgként és rendezőként is jeleskedett az elmúlt években. A Sztalker Csoport alapító tagjaként közreműködik az alkotóközösség bemutatóiban, illetve ő hívta életre a POKET elnevezésű, olvasást népszerűsítő projektet is.


Közreműködők: Wunderlich József, Vecsei H. Miklós, Süle Dalma, Sinfonietta Erudita (Művészeti vezető: Tötös Krisztina), Fazekas Gergely


Az előadás után Lecsengető címmel a Zászlótérben ingyenes foglalkozást tartanak, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat várják.


Korosztály: 12-18 év