zsofs 2012 márc. 19. - 11:52:36 Előzmény Ford Mustang
(6/6)
Miért lenne "iszonyat hülyeség" a zárójelben lévõ cím ?!??

Franciául van írva, és azt jelenti, hogy: 18 év után/18 év elteltével/18 évvel késõbb , és ez a cím a film elõzményeire utal.
Szusi1 2012 márc. 15. - 11:44:42 Előzmény jeffero
(5/6)
A mama elutazik és a bébit otthagyja a pilótánál-mint apánál-,de itt lakik még 2 barátja is.Õk látják el a babát, mulatságos esetlenséggel és szeretettel,mível a pilóta úton van és hazaérve szembesül a valósággal
A 3 férfi egyformán ragaszkodik a kislányhoz,a mulatságos kaland után is.
Szerintem nagyon kedves film volt , amit persze az amcsik lenyúltak a szokásos papír ízû hollyvoodi történetté silányítva
Ford Mustang 2011 szept. 11. - 16:12:20
(4/6)
A zárójelben lévõ cím iszonyat hülyeség.
jeffero 2009 dec. 20. - 22:30:07 Előzmény swanss
(3/6)
Ó, köszi az infót, most látom ránézve a fõszereplõkre, hogy tényleg szerepeltek mind a négyen abban a régebbi filmben is.
Nekem valahogy kimaradt az elõzménye, ill. biztos nagyon régen láthattam gyerekkoromban, így nem emlékeztem rá.
swanss 2009 dec. 15. - 12:13:34 Előzmény jeffero
(2/6)
Azért van három apa, mert ez a film a Három férfi és egy mózeskosár folytatása. Igy már érthetõ, ugye?
jeffero 2009 jún. 25. - 20:17:48
(1/6)
Valamikor február környékén adta a TV2 ezt a filmet, de csak most néztem vissza felvételrõl. A port.hu összekeverte a Három apának mennyi a fele? (Un transat pour huit) címû 2006-os filmmel, gondolom mivel újraszinkronizálták, és ezt a filmet is valamiért Három apának mennyi a fele? címre fordították, holott korábban 18 évvel késõbb címen futott egy másik csatornán.

Végül is nem volt rossz, amit e 2003-as filmmel kaptam, habár az eleje tipikus francia filmes vonásokkal jött, és unalmasnak tûnt, habár érdekesnek is a három apa helyzet miatt. Annyira pontosan nem derült ki, hogy miért is van 3 apja a lánynak, vagy csak én nem figyeltem jól. Talán mindhárman szerették a lány anyját, Sylviát, bizonyára egyiküktõl volt a gyerek, a másik kettõ meg korábban-késõbb járt vele, meg talán barátok is lehettek, és emiatt maradtak együtt, habár nem tudták elkötelezni magukat, egyikük sem nõsült meg.

Afféle nagycsaládos nyaralásos, nyári vakációs film, a történet java Marie záróvizsgája után kezdõdik, amikor is megérkezik vonattal anyja és annak új férje, a Kaliforniából származó és többnyire angol nyelvet beszélõ John és annak két fia, Arthur és Jack. Ezenkívül házvezetõnõjük is velük jön, akinek valamiért irtó nehezek a bõröndjei.
Mivel Marie hegedülni is tanul, részt vesznek a koncertjén, ezután pedig elutaznak egy gazdag nyaralóba, hogy tartalmasan töltsék a nyarat, pl. a környezõ mesés tájon való túrázgatással, múzeumlátogatással, úszással, és persze, hogy megismerjék egymást jobban. A három apa otthon marad, akik kezdetben örülnek, hogy a világ immár nem Marie körül forog, és vígan új barátnõikkel tölthetik az idõt, ám hamar beleunnak ebbe a szabad életbe, mert máshogy alakulnak a dolgok, mint képzelték. Ekkor gondolnak egyet és elutaznak a nyaralóba, ahol mindenki meglepõdik látogatásukon, persze Marie örül, hogy láthatja õket. Magukkal viszik egyikük barátnõje két gyerekét is, akik otthonról szöktek meg. Ez a nyár így sok mindenben változást hoz, egymásra találnak a szerelmesek, és végül mindenkinek rendezõdik az élete.