1/10
vajk zsuzsa 2019 máj. 29. - 06:32:07 1/10
(5/5)
Ma reggel láttam a müsort. Lengyel, vagy szlovák páros lehetett, nem jött le belőle. Az elejét nem láttam. Fiucska, és egy anorexiás nő, aki óvakodott, hogy valami is a szájába kerüljön. Szörnyü recept egy száraz csirkemell tekercsből. Hát..... ??
vino-et-veritas 2017 febr. 14. - 07:15:45
(4/5)
Azért az "exportált kínai tucatkonyha" nem sok mûvészetet hordoz.
A dolog a bevételrõl szól. Ha nem kedvelik, nincs elég kuncsaft, redõny lehúz...
vino-et-veritas 2017 febr. 13. - 08:13:28
(3/5)
Nem egészen erre gondoltam.

A "kínai büfék" eleinte csak "kínait" készítettek. Ma már a legtöbbnél ott vannak a hagyományos "hazaiak" a rántott hústól a pacalig.
Pedig, ha nemcsak a "szecsuáni csípõsl" változataival próbálkoztak volna, talán jobban megkedveltetik magukat...

Azt máshol is láttam. hogy az alapanyagok, meg a helyi szokások miatt valamennyire "utánamennek" az ízlésnek, de ennyire talán sehol sem "fuzionáltak"...
vino-et-veritas 2017 febr. 11. - 07:49:12
(2/5)
OFF

Nálunk sincs annyira "nemzetközi konyha", de néha kell valami kiruccanás, meg aztán régen is volt már ilyesmi.

Ja, az étterem az más. Felénk most annyira nincs nagy választék. A hasonló minõség sajnos bezárt. Nem tudta megtörni a pörkölt-rántotthús-fõzelék hegemóniát...
vino-et-veritas 2017 febr. 10. - 19:34:53
(1/5)
OFF

Múlt heti "keleti" produkcióm: "kínai gõzgombóc" édes-savanyú-csípõs szósszal.
"Boldogok" voltunk, mint a mosolygó Buddha...