offtopic
zuzuzu777 2021 aug. 11. - 10:52:44 Előzmény malvinkicska
(1059/1119)
Fogadd őszinte részvétem!
Annak idején, amikor láttad az olasz Elisát, akkor volt kapcsolat a második és harmadik évad között, vagy nálad is ugrott 20 évet?
malvinkicska 2021 aug. 11. - 09:57:49 Előzmény zuzuzu777
(1058/1119)
Szia meg vagyok én ezt már régen láttam, most a Sanditon angol romantikus drámát nézem 1 évad 8 rész lehet lesz folytatás. Aztán írtam nekem van elfoglaltságom, és utána nem nagyon van kedvem már nézni írni semmit, most is két temetés lesz a kis falunkban, és megyek. Jó szórakozást.
zuzuzu777 2021 aug. 10. - 23:32:04 Előzmény malvinkicska
(1057/1119)
Helló! Hova tűntél? Nézed még az olasz Elisát?
Mihenike kipihente magát és most igyekszik gőz erővel behozni a lemaradottakat!
zuzuzu777 2021 aug. 10. - 23:28:57
(1056/1119)

Nem idegesít, csak gondoltam, hogy másra is tudnád fordítani az idődet!
Biztos kínai vakcinát kaptál, ha már a krumpliról áttértél a rizsre! ha-ha-ha
A szomszédom már csak kínaiul beszél!
5. Tudod, hogy Harun szövetséget kötött az anyja ellenében Azizével .
6. Nem gyerek kell annak a szukának, hanem a vagyon és az, hogy ő legyen a kúria asszonya Gönül helyett. (eddig miért nem ment BiH-be a hites urával?)
7. Emlékszel, hogy az öregnek van egy nyári rezidenciája, ahova el szokott bújni, amikor magányra vágyik? Amikor Azize kilakoltatta őket, akkor is ott voltak. Ott lesi meg őket Dzs.
Még emlékezetes lesz az a nyári lak, mert ott akarja majd Azize megöngyilkolni magát, ha Hazar nem szólítja anyámnak! Vagy valami ehhez hasonló, de pisztoly az dörren, amikor H. és A. bent vannak, az öreg meg az udvaron vár!
8. Fordítás-ferdítés! Morzsácska! Akkor már inkább babszem, mint lencse!
9. Ugye, hogy botos kegyetlenebb, mint Azize? Tévedek?
10. Botosnak egymás után mennek füstbe a tervei, mindig kicselezik! Most ugye Dzs. tett neki keresztbe azzal, hogy kútba (vagy sutba?) dobta A.-ét.


Igazad van, a rizzsel kevesebb munka van, mint a krumplival!
offtopic
zuzuzu777 2021 aug. 10. - 23:02:49 Előzmény mihenike
(1055/1119)
Bocsánat, 50, de "CSAK" ármány és szerelem, semmi vér, semmi pisztoly!
Rád bízom, de annyit ígérj (YEMIN) meg, hogy legalább az első 3-4 részt megnézed és megszereted!!!
Még nevetni is fogsz!
Biztos megnézem még egyszer gyorsítva!!
mihenike 2021 aug. 10. - 20:02:15 Előzmény zuzuzu777
(1054/1119)
Ezen a bevezetön nagyon nagyon jot nevettem :) ha nem nagyon idegesit, akkor irni fogok, mert nekem viszont ki kell adnom magambol ezt a sok marhasägot, hiszen nincs, akivel megbeszeljem :) haha :) de akkor csak rövidebben … :)
1. Azize a sokak ältal lätogatott gödörben szenved
2. Esma öngyilkossägot kiserel meg, de Zeynep megmenti…
3. Cihan annyira be van pöccenve Ayse es Nasuh kapcsolata miatt, hogy äl-katonäkkal elviteti Mirant es Mahfuz 007-es ügynököt megszegyenyitö modon megmenti Mirant :)
4. Zehra anyänkat lassan jobban utälom mint Azizet :) most eppen azt hallgatja el mindenki elöl, hogy Dilsah eletben van
5. Ja közben kiderült, hogy Dilsah nem egyedül bolyong Midiatban, hanem Harun szöktette meg es most Mahfuz bujtatja
6. Yaren gyermeket szeretne, ugyhogy csäbit a kigyo :)
7. Nasuh megmenti Cihantol Aziyset es együtt mennek haza … de hova haza? itt kell egy kis segitseg-nem tudom, hogy hol romantikäznak eppen :) :) :)
8. Ezzel pärhuzamosan mutatjäk Reymirt is, ahogy elbucsuztatjäk a meg nem született lencset … - megörülök, miert hivjäk lencsenek?
9. Botos banya keresi Dilsaht, räjött, hogy Mahfuznal van es most Mahfuzt akarja megöletni :)a kis aranyos :)
10. A mergezesre meg nem derült feny, nem tudjäk, hogy a botos Volt, de Reyyan ällitja, hogy Aziyse segiteni akart neki a zöld trutyival :)
mihenike 2021 aug. 10. - 19:43:42 Előzmény zuzuzu777
(1053/1119)
OFF
Szia :) oh, tehät az uj RTL klubbos szerzemenyt is lättad :) ha csak 40 bölüm, akkor megfontolando :) :) :)
OFF
zuzuzu777 2021 aug. 10. - 00:13:11 Előzmény mihenike
(1052/1119)
Tudod, hogy titokban összeházasodnak, R. és M. lesz az esküvői tanú és amikor Dzs. megtudja, akkor lesz nemulass, mert rögtön megy beszámolni a botosnak és ketten szövik a cselt R. és M. ellen!
zuzuzu777 2021 aug. 10. - 00:08:59 Előzmény mihenike
(1051/1119)
MIDIAT! Könyörgöm, miattam ne fecséreld az idődet! Köszönöm, de ne írd le részletesen, hisz láttam, de ha kérdésed van, valamit elfelejtettél, nagyon szívesen válaszolok. A TE idődet sajnálom, amit elvesztegetsz a rizs pucolástól! Meguntuk a krumplit?
3. Ne feledd, hogy Gönül is Aslanbey, meg oldalágról A.A. is, habár nem tudtuk meg, hogy mi is lett vele ott a másik városban. A lényeg : él!
6. Huh, arra emlékszem, hogy egy szál növényből fél liter lét csavart ki!
12. Dzs. hát ki más?
14. Az elejétől kezdve aljas Dzs. bedobta abba a bizonyos kútba, ahol már sokan megfordultak! Le akarja lőni, de Nasuh megmenti!
offtopic
zuzuzu777 2021 aug. 09. - 23:57:21 Előzmény mihenike
(1050/1119)
1. Végül is ármány és szerelem, de elég fordulatos. Emlékszem egyszer sem nyúltam a gyors tekerőhöz , nem úgy, mint a Yeminnél.
3. No már megint a fordító-ferdítő! Pont a címben van a lényeg, hogy :
TE CSENGESS AZ AJTÓMON ! Mert ez az alap mondanivalója. Csak 40 bölüm.
Amennyiben választanom kellene a Meryem és a Sen cal kapimi között, hát nagyon nehéz lenne döntenem. Végül is mind kettőben a sok félreértés és a szokásos ármány és szerelem a lényeg.
mihenike 2021 aug. 09. - 20:56:14 Előzmény zuzuzu777
(1049/1119)
ui. bocsi, nem Volt eröm vegig olvasni, szoval biztos van benne felregepeles.

plusz 15-ös pont: Azat elment szämon kerni Gönült, amiert az rosszul bänik Yarennel… aztän beült az autoba es sajät magät kerdezte, hogy Azat teged miert zavar, hogy Gönül mit csinäl….???? haha :) "Szerelem van/lesz a levegöben"
mihenike 2021 aug. 09. - 20:51:42 Előzmény zuzuzu777
(1048/1119)
Szoval visszatertem Midiatba :)

1. Mielött Szultän tävozott volna melegebb eghajlatra, elötte beszämolt Aziysenek arrol, hogy hagyta a fiät meghalni abban a bizonyos balesetben, amit ö es Elif tuleltek. Aziyse pedig nem ätkozta meg a kedves menyet, hanem kerte, hogy bocsässon meg neki minden szenvedesert …

2. Azize&Ayse: kezd egy kicsit skizofren lenni, mert amikor Füsün közeledik, akkor gonosz Azize lesz belöle, amikor pedig a többiek jönnek a kepbe, akkor meglägyul a szive es Aysekent viselkedik.

3. Esma elmondja Firatnak, Mirannak és Gönülnek, hogy Firat egy Aslanbey és hogy megölte Azize férjét. Hu, na itt aztän volt minden kerem szepen!!!! Es igen!!!! Firat is egy Aslanbey!!!! juhu!!! akkor a vagyon egy igazi Aslanbey kezeben van :)

4. Füsun ártani akar Reyyan születendő gyermekének, Azize viszont megakarja akadályozni - szoval ugyebär ez ugy Volt, hogy F. felhivta A-t es celzott rä, hogy nem kell 9 honapot värnia a bosszujäval, igy Aziyse összerakta a kepet, hogy F. a gyereknek akar ärtani. Nos Kerem, Aziyse elindult Taxival a kishäzhoz… abszurd jelenet - mikor lättuk mi Azize Aslanbeyt a hüseges Mahmutja neklül? miert Taxival Indult el Reyyan megmentesere? na mindegy ….

5. Reyyan megkapta a mergezett sütemenyeket, amikröl ugy tudta, hogy a kedves Hazar apjuk küldte nekik. Közben hivta Zeynep, hogy valami bogyo (elfeljtettem, hogy mi ...) nem jött meg az ültetvenyre es Reyyan elindult a nagy semmi közepere, hogy ö ott azt beszerezze :) a biztonsäg kedveert meg csomagolt az edessegböl, mert nagyon edesszäju, amiota värnados…

6. Aziyse utoleri Reyyant, de R. összeesik… egy ujabb hihetetlen törtenet: Aziyse valamilyen gyogynövennyel ällitja meg a verzest … Közben probälnak kijutni az Utra, hätha felveszi öket egy Auto es eljtunak a Korhäzba….

7. Ezzel pärhuzamosan Füsün magähoz hivja Miranomat, hogy szembesitse Dilsähval es, hogy bogarat ültessen a fülebe, hogy Aziyse mennyire veszelyes rä es a csalädjära nezve (azt akarja, hogy M. megölje A-t) De a bolond nö megszökött :) Dilsah, a feleszü egyedül bolyong valahol Midiät környeken …. Mivel elveszett a nö, igy F. meggondolja magät es az egyik emberet oda küldi Reyyanhoz es elviszik a Korhäzba, de Azizet ott hagyjäk a semmi közepen … Termeszetesen ugy akarjäk beällitani, hogy Azize mergezte meg Reyyant. Miutän az ismeretlen felvette R-t es A. egyedül maradt a semmi közepen, hirtelen Ismet müködni kezdett a telefonaja es hivta Mahmutot… - tipikus …

8. A korhäzban derül ki, hogy Reyyannak ikrei voltak, de az egyik meghalt es, hogy a gyogynöveny mentette meg a mäsik gyerek eltet… !!!!! Tehät Szent Azize megmentette a dedunokäjät :) Reyyan nem akarnak szolni erröl … de Miran tervez es Allah vegez :) haha :)

9. Mahfuz kijön a börtönböl es akar talälkozni Hazrral meg Miranna, de Zehra Ismet kavar es nem mutatja meg Hazarnak az üzenetet, hanem inkäbb ö megy el a talälkozora …. (Zehra mär Dilsähra is feltekeny, pedig meg nem is tudja, hogy el …. )

10. Füsün taläkozozra hivja Cihant, ahol ätadja neki Hanife levelet. Szoval Cihan is meg tudja, hogy Ayse es Naush szerettek egymäst. Ezen az esten követi Cihan az apajät es meglätja öt Aziysevel…. (komolyan mondom, hogy annyira edesek ezek az öregek, ahogy romantikäznak)

11. Yaren haza megy az anyjähoz sirdogälni, hogy neki milyen rossz elete van az Aslanbey häzban, es, hogy Gönül megkeseriti az eletet…. erre az anyja elöäll egy zseniäli ötlettel: Shejdänt beköltözteti a villäba, hogy ö vigyäzzon Yarenre … - az a felkegyelmü ???? haha :)!!!!!!

12. Nasuh azt akarja, hogy taläkozzon Hazar, Reyyan, Miran es Aziyse, hogy kiderüljön, hogy Aziyse csak segitetni akart, mert ugyebär Reyyan nem emlekszik semmire, ami a pusztän törtent. Nasuh elmegy es Aziyset valakit leüti es elrabolja … de vajon ki? van neki eppen eleg ellensege …. .. Cihan vagy Füsün vagy Mahfuz????

13. Zeynep es Firat ätmennek Reymirhez tärsas jätekozni, nagyon jo a hangulat, k0zben megerkezik Hazar is egy nagy adag häzi kosszttal, hogy gyorsan meggyogyuljon kicsi länya :) Addig-addig beszelgetnek, amig ki nem derül, hogy Hazar nem is küldött sütit es összerakjäk a kepet, hogy a süti Volt mergezett es termeszetesen Azizet hibäztatjäk es Miran a forro fejebevel nem figyel oda es benyögi, hogy egy gyermeket elvesztett Aziyse miatt, igy Zeynep kenytelen elmondani R-nek az igazat az ikrekröl…. Siräs közben R-nek eszebe jut, hogy A. segiteni akart neki es probälja M-t megakadälyozni, de addigra mär M-nek hült helye van

14. megerkezik Nasuh a kishäzba es Reyannal elindulnak, hogy megakadälyozzäk, hogy Miranom gyilkos legyen. De hiäba is keresi Aziyset, mert öt most valaki eppen elrabolta …. ….

Itt a vege fuss el vele :)
mihenike 2021 aug. 09. - 20:14:33 Előzmény zuzuzu777
(1047/1119)
OFF
Szia :) kezem az OFF-al
1. Meryemböl megneztem az elsö 2 reszt, azon a heten, amikor el kezdtek vetiteni… de azota nem Volt idöm vele foglalkozni es eleg lagymatagnak is tünt, szoval lehet alatta krumplit pucolni. ( a krumplit csak vicckent irom, inkäbb rizs-evök vagyunk)
2. A Nagykövet länyät es a Szerelem izet kellett felbehagyni, mert eltüntek a szinkronos reszek… A TV2 playt pedig nem tudom külfödön nezni…
3. Tegnap lättam, hogy aug 23-än megint indul egy Török sorozat az RTL klubon - Szerelem van a levegöben - Sen Cal Kapimi -
mihenike 2021 aug. 09. - 20:01:40 Előzmény Elhaym
(1046/1119)
Köszi a tippet, lehet, hogy összel belenezek :) - nagyon rebesgetik a következö lezäräst/bezäräst… akkor nezheti az ember länya a sorozatokat …. :(
mihenike 2021 aug. 09. - 19:58:33 Előzmény Elhaym
(1045/1119)
Szia! az nagyon jo lenne :) :) :)
offtopic
zuzuzu777 2021 aug. 09. - 19:21:31 Előzmény Elhaym
(1044/1119)
Esetleg az, hogy nem hasonlít az eddig látott törökökhöz, (Hercai és Yemin) nem vontatott, , nem unalmas, van történés, nincs állandó lövöldözés, van ármány (de nagyon sok), van szerelem (nem csak egy férfi és egy nő között).
Pontosítok:
a Hercaiban a fő vonal Reyhan és Mirán, a többi eltörpül,
a Yeminben Emír és Reyhan, a többi lényegtelen,
A Yasak elma pedig pörgős, nincs egy pillanat nyugtod, nem nyúlkálsz a gyors tekerőhöz.
Ezt nem értem: " A vége felé azért már azt sem." Kérlek, pontosíts!
Elhaym 2021 aug. 09. - 18:12:31 Előzmény zuzuzu777
(1043/1119)
A vége felé azért már azt sem.
Mi tetszik neked a Yasak elmában?
Elhaym 2021 aug. 09. - 18:10:32 Előzmény malvinkicska
(1042/1119)
A Cukorovát elvileg a Hercai vége után folytatja a TV2.
Elhaym 2021 aug. 09. - 18:08:02 Előzmény mihenike
(1041/1119)
Kolumbiai, de nem telenovella. Netflixes sorozat eredetileg, így nagyon törekedtek a minőségre és a történelemhűségre.
Elhaym 2021 aug. 09. - 18:06:08 Előzmény zuzuzu777
(1040/1119)
Te is nézted? Több ilyen sorozat kéne magyarul, mint a Bolivar.