Jim Hacker 2014 dec. 29. - 15:06:15
(4/4)
Nagyon meglep ez az érdektelenség, az IMDB-n úgyszintén, pedig jó feldolgozása egy érdekes élettörténetnek, az abban meghúzódó tanulságos barátságoknak. Végig szép gondolatok hangzanak el benne, jórészt Bob Hoskins kimagasló és megindítóan õszinte tolmácsolásában. Nem zavar, hogy nem díjazzák az ilyen szívhez és értelemhez szóló filmeket, és éppen ezért jár tõlem a legnagyobb elismerés a fõszereplõknek és a filmkészítõknek.
Különösen ajánlom azoknak akik nem hisznek semmilyen istenben, nem követnek vallási elõírásokat, mivel itt õszinte emberi megnyilvánulásokkal lehet találkozni (pl. van karrierizmus és intrika a Vatikánban is, barát elárulása stb), és mindenek elõtt a józan ész szólal meg benne. Számos jelenetben a filmbéli pápa az egyszerû emberek nyelvén szól, hitelesen és elgondolkodtatóan, együttérzésre biztatva. Tolerancia, empátia, szolidaritás. Nem magas követelmények, mégis oly nagy hiány mutatkozik ezekbõl.
Érdemes rászánni az idõt, ritkán átélhetõ színészi alakítást kaphat a nyitott szemû és nyílt szívû nézõ Bob Hoskins jóvoltából.
szabyy021 2008 dec. 28. - 15:14:41
(3/4)
Sziasztok! Nem tudjátok hogy honan lehetne ezt a filmet letolteni? Ha valaki tudja megkerem hogy szoljon koszi
amdrulez 2007 ápr. 05. - 21:38:06
(2/4)
Szia!
Nem minden mûsort, de elég sokat újra szokott vetíteni Duna - csak nem fõmûsoridõben -, vagy a DunaII-re teszi át.
Szepi1 2007 ápr. 05. - 08:26:10
(1/4)
Nem tudja valaki, hogy lesz-e valamikor ismétlés? Esteleg másik csatornán?