Téma: A kezdõ

sorozatneked.hu 2020 febr. 21. - 23:57:17
(97/117)
6/10

Egy erős hatost adtam rá. Nekem tetszett, aranyos film, szerethető színészekkel, karekterekkel. És még mosolyogni is lehet rajta. Esti vagy hétvégi kikapcsolódásnak tökéletes. Néha kellenek az ilyen filmek is. Nincs benne robbanás, gyilkosság, szuperhős...csak az életről szól.
norbertobaggio 2020 jan. 12. - 20:40:35
(96/117)
Ez a Rene Russo egész jó bőr még mindig
LORENZO 2020 jan. 07. - 13:39:13 Előzmény rockfordfosgate85
(95/117)
Mennyivel jobbak az 1 perc 1 hulla típusú akciófilmek tömegesen? Nem kellenek mindenkinek a gyilkolászós filmek reggeltől reggelig
7/10
Ildchen 2019 nov. 03. - 16:37:48 7/10
(94/117)
Az eleje kicsit vontatott volt, de egyébként tök jó kis film, ráadásul mai kérdéseket feszeget - a maga kissé sekélyes módján. A két főszereplő pedig szuper, már csak értük is érdemes megnézni!
7/10
Sophie_Western 2019 szept. 24. - 21:52:28 7/10
(93/117)
Robert de Niro nagyon hitelesen alakítja a kedves idős urat. De csakis miatta érdemes megnézni ezt a filmet.
8/10
Midnight67 2019 szept. 22. - 13:59:40 8/10
(92/117)
Kedves, aranyos, szórakoztató film. Egyszer érdemes megnézni.
8/10
sexykex 2019 máj. 06. - 13:33:19 8/10
(91/117)
Frankó dolog, ha az ember kikapcsolódik. Nem járatja az agyát feleslegesen, csak úgy néz ki magából és bambán bazsalyog. Na, ez egy ilyen film. Mindenkinek tetszik valamiért. Még a színészeknek is tetszik, mert jól játszanak. (Akinek mégsem tetszik, az ne nekem írjon, mert nem érdekel, hogy mi baja van.)
oazm 2019 máj. 02. - 00:35:40
(90/117)
Egy könnyed, barátságos, itt-ott vicces, kedves film. Nekem tetszett.
A vége egy kicsit hirtelen elvágott lett, csak ez nem tetszett, egyébként nagyon kellemes kikapcsolódás volt.
Wurlizer 2019 ápr. 24. - 19:12:55
(89/117)
A film alapgondolata, - ami szerintem az, hogy úgy is lehet idomulni a változáshoz, hogy nem dobunk el mindent ami eddig jó volt - kimondottan ötletes, és a szereplők/színészek gondoskodtak arról, hogy ezt könnyed szórakozás keretében tálalják. Ami sajnos nálam egy nagyon nagy mínusz volt az a brutálisan eltúlzott feminizmus amit még szerencsétlen Robert De Niro szájába is erőltettek. A tűzriadó utáni hotelszobás monológja volt a pillanat amikor végleg biztos lettem, hogy vagy a rendező, de még inkább az író nő volt. Mint kiderült nem csak mind a kettő nő, de ráadásul egy és u.a. a Nancy Meyers, aki - ki hitte volna - producere is a filmnek. Ékes példája a történet annak, hogy a nők sosem hajlandóak a saját felelősségüket elismerni, mindig a férfi a hibás. U.e. a szituációban fordított szerepekkel a nő szemrebbenés nélkül hibáztatná a férfit, hogy neki fontosabb a karrierje és nem törődik eleget a családjával (vagyis pontosabban személy szerint vele.)

Ezt leszámítva kellemes volt a film és érdekes alap-szituációt boncolgat. 6/10.
9/10
veszelka 2018 nov. 10. - 14:27:15 9/10 Előzmény rockfordfosgate85
(88/117)
Világtalannak magyarázni arról, hogy milyen a piros. - kb. ennyi értelme lenne több mondatnak itt.
7/10
Cisco 2018 okt. 23. - 20:08:29 7/10
(87/117)
Érdemes volt megnézni. Jó volt látni de Nirót és René Russót ilyen szerepben is, nem csak állandóan feszült helyzetekben, akciófilmekben.
8/10
Nótárius 2018 okt. 23. - 00:49:46 8/10
(86/117)
Érdekes alaphelyzetű, derűs emberségű, kedves humorú, jó ízléssel romantikus, ugyanakkor több szempontból elgondolkodtató film, nagyszerű színészekkel és szép zenével. Ha átengedjük magunkat a hangulatának, itt-ott jólesően megindító is. A vége? Nos, az tényleg kissé hevenyészett érzetű, döccenősen didaktikus lett. Ám, ha csak annyira vesszük komolyan e filmet, amennyire érdemes, akkor mindenképp remek szórakozás lehet!

"Ha jó úton jársz, nem tévedsz el."
1/10
rockfordfosgate85 2018 júl. 25. - 21:21:04 1/10
(85/117)
Ez mi ez az igènytelen, nìvòtlan sz.r???
De Niro màr mindent elvàllal???
György Kádár 2018 ápr. 04. - 15:04:21 Előzmény InteriorLulu
(84/117)
Elolvastam a hozzászólásokat, abból szűrtem le amit leírtam. Természetesen előfordulhat, hogy rossz következtetéseket vontam le.
Azért mielőtt ilyen kategorikusan elutasítod a gondolataimat, olvasd el te is a hozzászólásokat.

Az Apádra ütök-et láttam, az egy nézhető vígjáték volt. Azokat a filmeket, amelyeket említesz, nem láttam.

A filmről három mondatot írtam, a többit a számomra fura hozzászólásokról. Igazad van, ezeket a fura jelenségeket már sok filmmel kapcsolatban tapasztaltam.
Az utolsó három mondatodból nem értek semmit, neki futnál még egyszer a kedvemért?
8/10
szepipiktor 2018 ápr. 01. - 17:11:34 8/10
(83/117)
Én is véletlenül kapcsoltam rá, majd végignéztem.
Kellemes, elgondolkodtató film.
Kötelezném a mai aktivistákat, Y generációs HR-eseket, marketingeseket a film megnézésére, talán elgondolkidnának azon, hogy az életkor csak egy adott pillanat, nem kap senki emiatt kizárólagos tudást.
A feminista aktivistáknak is jó kis kérdés: eldobhat-e egy nő MINDENT - családot, gyereket, boldogságot - a karrierért?
7/10
InteriorLulu 2018 ápr. 01. - 15:47:29 7/10 Előzmény György Kádár
(82/117)
Szerintem valamit nagyon félreértesz. Akinek bejön a film, annak azért jön be, mert simán "csak" szórakoztatja. Mindenki pontosan tudja, hogy ez egy könnyed - és láthatóan profik által profin összerakott - vígjáték, ami mégha foglalkozik is szőrmentén komolyabb dolgokkal, nem okvetlen hiteles ábrázolása bárminek is. Senki nem a hitelességet, a mélységet, a valóság hű lenyomatait keresi sem magában a filmben, sem az egyes karakterekben, és nyilván senki nem is csalódik, hogy mindezt nem, vagy maximum csupán a felszínt épp hogy karcolgatva találta meg.
Senkinek sem pusztán attól tetszik a film, mert szimpatikus az öregúr karaktere, hanem mert a film egésze szórakoztatja, amiben igen, nyilván benne van a De Niro által játszott karakter emberközelisége és szerethetősége is. Meg sokminden más, mégha adott hozzászóló az egészből csupán ezt a karaktert emeli is ki. (Ami amúgy nyilván nem is csoda, hisz már a film címe is erről a karakterről szól).
Egyébként pedig semmi nem utal arra, hogy bárki is élő, valóságos emberekként tekintene a film bármelyik szereplőjére. Ezt csupán te képzeled így, hisz ez illik a narratívádba.

Az pedig, hogy (2018-ban ugye) "De NIro neve idáig egyfajta garanciát jelentett" számodra, az már önmagában igen furcsán hat a Nagyfater elszabadul, Az Utódomra ütök, a Last Vegas, a Halálos csomag, a Szabadúszók, a Machete tükrében...

És még valami. Írod: "Azt, hogy az egyik szereplő így vagy úgy dönt, cselekszik, úgy értelmezik, hogy ez egy az egyben az alkotók álláspontját tükrözi, és ha ez nem vág egybe az ő véleményükkel, akkor a film máris nem tetszik nekik."
Ebben igazat adok, ám mindenképp hozzátenném, hogy ezt megszámlálhatatlan játékfilmmel kapcsolatban írhatnád, írhattad volna. És egyébként a ténnyel, hogy itt írod, pont önmagadnak mondasz némileg ellent, hiszen az, hogy ez felmerül, már önmagában azt mutatja, hogy az alkotóknak van valami - az egyes szereplők cselekvéseiben, döntéseiben megnyilvánuló - álláspontjuk, ergo van valami mondanivalójuk. Ami nyilván a társadalmi nemi szerepek, a női önmegvalósítás, esetleg a nyugdíjaskor problematikája környékére lőhető be. Bármennyire is üresen, részleteiben hiteltelenül, de mégiscsak ténylegesen létező módon.
juca001 2018 márc. 31. - 22:47:24
(81/117)
Tetszik. 7/10
Kár, hogy telecseszik reklámmal, és a két órás film így 2 óra 40 percig tart. Ezért töltök le inkább.
10/10
UncleSam 2018 márc. 31. - 21:58:17 10/10
(80/117)
10/10
György Kádár 2018 márc. 29. - 11:10:04
(79/117)
Álmatlanság miatt végignéztem ezt a hazug és ostoba filmet. Egy hiteles képkockája nem volt.
De Niro neve eddig egyfajta garanciát jelentett a szemben, ennek vége.

Viszont érdekes olvasni az itteni pozitív hozzászólásokat.
Sokakat nem az érdekel, hogy mennyire izgalmasan vagy hitelesen szól ez a film a valóságról, hanem hogy mennyire szimpatikusak a karakterek. nem a színészek, hanem a karakterek. vagyis gyakorlatilag úgy tekintenek a filmek hőseire, mint élő, valóságos emberekre, és az hozzájuk fűződő viszonyuk határozza meg a filmhez fűződő viszonyukat. Mivel de Niro szuper pozitív karaktert alakított, ezért a hozzászólok többségének a film is tetszett. Az, hogy ez a karakter mennyire hiteles, nem érdekli őket.

A másik fura csoport pedig szintén valós emberekként tekint a film hőseire, és a döntéseik, cselekedetiek alapján ítéli meg a filmet. Azt, hogy az egyik szereplő így vagy úgy dönt, cselekszik, úgy értelmezik, hogy ez egy az egyben az alkotók álláspontját tükrözi, és ha ez nem vág egybe az ő véleményükkel, akkor a film máris nem tetszik nekik.

No comment.
Griffi 2017 dec. 04. - 20:13:34
(78/117)
Aranyos kis film, bár nem lesz a kedvencem. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.