Téma: A kórház

6/10
Jim Hacker 2019 dec. 04. - 15:29:50 6/10
(7/7)
A kórházban nagy a sürgés-forgás, orvosok és ápolók teszi a dolgukat mégsincs rendben szinte semmi. A főszereplő Dr. Bock a szakmájának él de a magánélete romokban és közben egyre több gyanús eset fordul elő a kórházában. Izgalmas indítás, kb. az első harmadáig élveztem azután megjelenik egy váratlan románc és erősödik a krimi vonal. A főszerepet alakító George C. Scott kiváló színész, most is nagyon hiteles, sajnos a képességeit erősen rontja a tény hogy nincs jó hangja, leginkább egy repedt fazékhoz lehet hasonlítani. Legrosszabb amikor kiabál, itt most elég sokszor. A magyar szinkron talán segített ezen de ennek nem jártam utána.

Egy sötét és bizarr világot látunk, ez a része tetszett, közben mindenki gondolhat a kórházak igencsak ismerős világára, ami hol jóságos, hol embertelen. Az őrült Drummond és a fura lánya inkább gyöngítette a mondanivalót ha egyáltalán helyénvaló ezt itt emlegetni. Értékelem a szürreális elemeket egy komolyabb alkotásnál, ebben a filmben azonban inkább a kissé zavaros vonalak bukkannak föl és hozzá túl sok a magyarázat.

Összességében érdekes és elég egyedi hangulatú világot látunk. A legkevésbé sem vígjáték, még csak nem is fekete komédia. Nagyon morbid, annyi biztos.



TVterror 2014 nov. 24. - 01:31:36
(6/7)
nekem tetszett ez a film. egy olyan jó 7/10-es
viszont a vigjátékhoz semmi köze, inkább filmszatirának nevezném. Nincs benne semmi extra látványoság, de engem lekötött végig.
adamnagysweetmovie 2014 febr. 06. - 16:53:43
(5/7)
Amúgy bármely jószívû, jólszituált egykulcsos MGM-elõfizetõ gondolhatna a kevésbé tehetõsekre is, ha értitek:)))
adamnagysweetmovie 2014 febr. 06. - 16:38:44 Előzmény feketevipera
(4/7)
Ami ott feketehumor, nálunk dokudráma....
feketevipera 2011 febr. 26. - 18:37:43
(3/7)
Hát igen, akkoriban ez még humor volt, de ma már szerintem egyre inkább csak sírni lehet az ilyesmin, fõleg azért, mert az élet erõsen hasonlít erre a filmre (legalábbis Magyarországon). Talán az alkotók lennének a legjobban meglepõdve azon, hogy amit kõkemény szatírának tarthatunk a filmben, az nálunk majdnem teljes mértékben megvalósult.
rajongólány 2011 febr. 25. - 23:58:35 Előzmény feketevipera
(2/7)
Nekem is ez volt a benyomásom, tetszett, csak azt nem értettem úgy a háromnegyedéig, hogy mitõl vígjáték. De a végkicsengése mégis könnyed lett, és utólag már összeállt, hogy fekete humornak szánták, csak túl jól sikerült :-)
feketevipera 2011 febr. 15. - 19:23:16
(1/7)
Azért ez a film bebizonyította, hogy néha még az MGM-en is vetítenek jónak mondható produkciókat. Személy szerint én nem nevezném vígjátéknak, inkább valamiféle groteszk drámának, de minimum annyi kikötést kell tennünk, hogy ha valaki sírva röhögõs vígjátékot vár, akkor csalódni fog. Nagyon komoly problémák kerülnek a felszínre e bõ másfél óra alatt (legyen szó akár személyes, akár társadalmi kérdésekrõl), és George C. Scott a hátán viszi el az egész filmet. Nem lepõdtem meg, hogy õt Barbinek Péter szinkronizálta, azon viszont igen, hogy az elején a cím mellett a két fõ szinkronszínész nevét is bemondták (ezek szerint fejlõdõképes az MGM). Egyszóval szerintem érdemes megnézni a filmet, veszíteni nem lehet azzal, ha idõt szánunk rá.