Téma: A méhész

offtopic
laciml58 2012 ápr. 22. - 17:09:12 Előzmény Coleman
(3/3)
Jan Garbarek panaszos szaxafonos játéka, a benne történõ vívódást önmagával nagyon erõsíti bennem, hisz nem sokat tudunk meg a " Méhészrõl", ez a lélek játéka.
A kamerabeállítások vagy nem beállítások nem igen tennének hozzá szerintem, önmagában a környezet és a váltakozó zenék éppen elegek.
Coleman 2011 febr. 14. - 13:05:19
(2/3)
Nem osztom a lelkesedést, ily mértékben nem semmiképp. Ez volt az elsõ film, amit láttam a híres görög rendezõtõl, nekem olyan filmnek tetszik (többi mûvét még nem ismerve), ami vállalható, de jelentéktelen, kevéssé sikerült darabja egy komoly életmûnek. Több dolog is csúfítja az amúgy nem rossz bizonyítványt, egyfelõl nekem a zene rettenetesen sok volt, jellemzõen filmköltõnek szokták nevezni Angelopoulost, akkor minek nyomja agyon a képeit ezzel a zenével? Másfelõl ezek a képek, hát szóval szépek a tájak, szépek a romos házak, de unalmasak a kameramozgások, nincsenek érdekes beállítások. Ezek mellett van a filmben néhány borzasztóan mesterkélt jelenet. Csak a hangulat marad, ami nincs megfelelõen megalapozva. Mindezek ellenére érdemes megnézni a filmet, mert egyébként tényleg szép, csak valamelyest félresikerült alkotás. Nem is tudom, nekem végig az volt az érzésem, mintha egy elfuserált mûvészfilmet néznék, ami néha életre kap és akkor valóban elragadó. Mastroianni hiteles alakítást nyújt.
verdeleth 2007 jún. 02. - 09:38:41
(1/3)
hihetetlen szép film.egy angelopoulos filmre nem tudom mondani hogy nem fergeteges Nem olyan kiforrott mint a késõbbi filmjei de ezt is átjárja a nagybetûs érzés, a melankólia, a vágyódás.Aki komolyan el akar mélyülni egy film hangulatában, annak nagyon ajánlott csakúgy ahogy a a rendezõ összes filmje. Mastroianni egyik utolsó szerepe ez, alakitás pedig leirhatatlan